Ελλαδα

Αρναούτογλου: Ψυχρή εισβολή. Πτώση θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα

Χειμωνιάτικο κρύο και έντονες βροχές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κακοκαιρία - Βροχή
ΑΡΧΕΙΟ - Κακοκαιρία - Βροχή © EUROKINISSI/ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ο Σάκης Αρναούτογλου ενημερώνει για ψυχρή εισβολή από το βράδυ της Κυριακής στην Ελλάδα. Αλλάζει το σκηνικό του καιρού.

Ο καιρός αλλάζει τις επόμενες μέρες, όπως άλλωστε ανακοίνωσε και η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο, ενώ ο Σάκης Αρναούτογλου, ο γνωστός μετεωρολόγος της ΕΡΤ τονίζει ότι σταδιακά πρέπει να ξεσκονίζουμε τα χειμωνιάτικα, καθώς έρχεται μια ψυχρή εισβολή την επόμενη εβδομάδα, που θα ρίξει τη θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρθηκε, μέσα από την ΕΡΤ, σε ένα χαμηλό βαρομετρικό που βρίσκεται στην κεντρική Ευρώπη. 

Αυτό θα φέρει έντονες βροχές τη νύχτα της Πέμπτης σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας, κυρίως σε Κέρκυρα και Παξούς.

Ταυτόχρονα μια ψυχρή μάζα ετοιμάζεται να επισκεφθεί την Ελλάδα από τα Βαλκάνια. Θα φέρει χειμωνιάτικο κρύο, καθώς ένα τμήμα του θα βρεθεί στην Ελλάδα.

Όπως είπε αυτή η ψυχρή εισβολή που θα ρίξει τη θερμοκρασία σε όλη τη χώρα αναμένεται από το βράδυ της Κυριακής και θα διατηρηθεί μέχρι και την Τρίτη.

Ο Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε ότι δεν αποκλείεται τις πρώτες πρωινές ώρες σε ορισμένες περιοχές να έχουμε αρνητικές θερμοκρασίες, ενώ είπε πως πρέπει σταδιακά να ξεσκονίζουμε τα χειμωνιάτικα ρούχα, αν και μέχρι και τέλη του μήνα δεν θα τα χρειαστούμε.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ - Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Έκτακτο δελτίο εξέδωσε εχθές Πέμπτη 15 Οκτωβρίου η ΕΜΥ, για έντονα καιρικά φαινόμενα  με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που πιθανώς νασυνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

1. Από τη νύχτα της Πέμπτης (15-10-2020), τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος και σταδιακά η δυτική Στερεά. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής (16-10-2020) από τα βόρεια.

2. Από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (17-10-2020) στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από το μεσημέρι στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ