- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μετατρέπεται σε κακούργημα ο βασανισμός ζώων
Αυστηροποιείται το νομικό πλαίσιο μετά τα πρόσφατα κρούσματα κακοποίησης στην Ελλάδα, με απόφαση του Μάκη Βορίδη
O βασανισμός ζώων στην Ελλάδα μετατρέπεται σε κακούργημα με απόφαση του Μάκη Βορίδη, μετά τα πρόσφατα κρούσματα κακοποίησης.
Σε κακούργημα μετατρέπεται το αδίκημα του βασανισμού ζώων, όπως ανακοίνωσε ο Μάκης Βορίδης, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Η απόφαση για την αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου αναφορικά με τον βασανισμό ζώων ελήφθη μετά τα πολλαπλά κρούσματα κακοποίησης σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Μια από τις υποθέσεις αυτές ήταν και εκείνη με τον υπάλληλο της ΔΕΗ και τον άγριο βασανισμό σκύλου στην Κρήτη. Με παρέμβαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, ο συγκεκριμένος υπάλληλος της ΔΕΗ τέθηκε σε διαθεσιμότητα, καθώς όπως επεσήμανε ο υπουργός «τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι δυνατόν να γίνονται ανεκτές σε μία σύγχρονη κοινωνία».
Στην ανακοίνωσή του με την οποία γνωστοποιείται η μετατροπή του βασανισμού ζώων από αδίκημα σε κακούργημα, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισημαίνει: «Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του υπουργού έρχεται σε συνέχεια των εξαγγελιών του για περαιτέρω αυστηροποίηση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου με σκοπό να καταστεί αποτελεσματικότερη η δίωξη και τιμωρία των βασανιστών ζώων».
Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Μάκη Βορίδη, «περιστατικά βίας εις βάρος των ζώων δεν έχουν θέση σε ένα ευνοούμενο κράτος και συνιστούν βαριά προσβολή τόσο σε βάρος της πολιτείας όσο και της ελληνικής κοινωνίας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι επιτακτική η ανάγκη αυστηροποίησης των ποινών με στόχο την εξάλειψη τέτοιου είδους απαράδεκτων φαινομένων».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε επιφυλακή οι ειδικοί - «Η ακολουθία εξελίσσεται ομαλά», λέει ο Λέκκας
H μοτοσικλέτα αποτελούσε αντικείμενο αστυνομικών ερευνών για πιθανές παραβάσεις
Στατιστικά στοιχεία δείχνουν βελτίωση στην οδική ασφάλεια, αλλά η χώρα μας παραμένει πίσω
Η φωτιά φαίνεται να προκλήθηκε από χορτοκοπτικό μηχάνημα
Αναμένεται σύλληψη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας
Φέρει κατάγματα σε κρανίο και λεκάνη
Επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα
Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζει
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Παρακολούθηση του φαινομένου σε πραγματικό χρόνο από το Εργαστήριο Σεισμολογίας
Τελευταία μαθήματα έδωσαν σήμερα οι υποψήφιοι των ΓΕΛ
Συνεχίζονται οι έρευνες για τη δράση του
Τελευταία μαθήματα έδωσαν σήμερα οι υποψήφιοι των ΓΕΛ
Όσα πρέπει να γνωρίζετε
Ο σχολιασμός των θεμάτων που έπεσαν σήμερα στους υποψηφίους των ΓΕΛ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αποκαλύφθηκε μεγάλη εγκατάσταση επεξεργασίας και εμπορίας κρέατος στον Βόρειο Τομέα Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.