- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θεσσαλονίκη: Γονέας έσπασε την πόρτα σε αίθουσα όπου πραγματοποιούσαν γενική συνέλευση οι μαθητές Λυκείου υπό κατάληψη - Eλαφρύς τραυματισμός μαθητών
Γονέας με τη βοήθεια καθηγητή επιχείρησε να διαλύσει την κατάληψη στο 3ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, σπάζοντας την πόρτα της αίθουσας που πραγματοποιούσαν συνέλευση οι μαθητές του σχολείου.
Σύμφωνα με το seleo.gr ο γονέας με τη συμπαράσταση του διευθυντή του σχολείου, έσπασε την πόρτα με αποτέλεσμα να τραυματίσει ελαφρά μαθητές.Το σχολείο σήμερα βρίσκεται σε κατάληψη, όμως το θέμα, όπως ήταν αναμενόμενο, έχει ήδη λάβει διαστάσεις.
«Είναι το πρώτο τέτοιο βίαιο περιστατικό που έχουμε στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, ωστόσο εκείνο που μας προβληματίζει ακόμη περισσότερο είναι η στάση του διευθυντή του σχολείου, με τη συνδρομή του οποίου συνέβη το βίαιο περιστατικό», λέει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Θανάσης Κοκονάς.
Σήμερα στις 10.30 το πρωί στο άγαλμα του Βενιζέλου, γονείς και μαθητές πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:
«Αναρωτιόμαστε από ποιον είναι υποκινούμενοι οι “αγανακτισμένοι” γονείς που με βίαιο και τραμπουκικό τρόπο προσπαθούν να επιβάλουν τη γνώμη τους χτυπώντας μαθητές την ώρα που δημοκρατικά συνεδριάζουν για να αποφασίσουν τι θα κάνουν. Ποιος ακριβώς είναι ο ρόλος του εκπαιδευτικού διευθυντή όταν συνδράμει σε τέτοιες ενέργειες; Καλούμε το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας και τους γονείς του σχολείου αλλά και της περιοχής να καταδικάσουν τη συγκεκριμένη ενέργεια.
Για το περιστατικό πραγματοποίησε χθες γενική συνέλευση το Δ.Σ. της Γ’ ΕΛΜΕ. Η πρόεδρος Γιάννα Λαθήρα σχολίασε: «Ο εκπαιδευτικός έχει ρόλο παιδαγωγικό, όχι κατασταλτικό.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η απάντηση για την εκδήλωση στη Νέα Παραλία
Το σύνολο των επίγειων δυνάμεων θα παραμείνει καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας στο σημείο
Στο βορειοανατολικό μέτωπο το βάρος των δυνάμεων
Διαδραστική παρουσία του ιδρύματος με τεχνολογία, καινοτομία και παράλληλες εκδηλώσεις
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Η φωτιά καίει από το απόγευμα της 31ης Αυγούστου, πυκνά δάση πεύκης και ρόμπολου μέσα σε ζώνη του δικτύου Natura 2000
Σε πιο φθινοπωρινούς ρυθμούς αναμένεται να κινηθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες
Επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς
Και τάφο και μπουζούκια και ολίγη από «επαφές» στη ΔΕΘ, όλα τα έχει η εκδρομή
Έως το τέλος Σεπτεμβρίου οι online αιτήσεις από αποφοίτους ή τελειόφοιτους μεταπτυχιακών σπουδών για 7 ρόλους σε τρεις βασικούς τομείς της Allwyn Hellas
Στη μάχη και εναέρια μέσα
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Ισχυρίστηκε ότι επηρεάστηκε από σειρές στο διαδίκτυο
Οι νεκροί, η κατάρρευση της Ρικομέξ και οι μεγάλες ζημιές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.