- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Παναγιωτόπουλος για τεστ κορωνοϊού: Να καλυφθεί από τον ΕΟΠΥΥ
Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας
Κορωνοϊός: Γιατί ο καθηγητής επιδημιολογίας ζητά να καλύπτεται το τεστ κορωνοϊού από τον ΕΟΠΥΥ- Ποια η κατάσταση στα νοσοκομεία Παίδων
Ο επιδημιολόγος, Τάκης Παναγιώτόπουλος σημείωσε σήμερα ότι η χώρα μας βρίσκεται σε απολύτως οριακή κατάσταση επιδημιολογικά και τόνισε ότι θα έπρεπε να καλυφθεί το τεστ κορωνοϊού από τον ΕΟΠΥΥ.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Παναγιωτόπουλος σχολίασε ότι το γεγονός πως βρισκόμαστε στον προθάλαμο της χειμερινής περιόδου κάνει τα πράγματα οξύτερα.
Όπως σχολίασε σήμερα ο κ. Παναγιωτόπουλος, η μονοσήμαντη επιμονή στην ατομική ευθύνη δεν αποδίδει ούτε είναι σωστή αρχή Δημόσιας Υγείας, αλλά σε αυτή τη φάση είναι δραματικά αναγκαίο η Πολιτεία να στηρίξει τους πολίτες, καθώς υπάρχει και η πανδημική κόπωση που εντοπίζει και ο ΠΟΥ.
Σημείωσε δε, ότι σε αυτό το πλαίσιο απαιτείται πιο εύκολη πρόσβαση των πολιτών στη διενέργεια τεστ για κορωνοϊό και ιδιαίτερα για τους μαθητές που πάνε στο σχολείο. Εξήγησε ότι η κατεύθυνση είναι τα παιδιά ακόμη και με λίγα σχετικά συμπτώματα, όπως έναν πυρετό πάνω από 37,5 να πηγαίνουν στο γιατρό και αν ο γιατρός κρίνει να κάνουν το τεστ.
«Αυτό σημαίνει ότι το τεστ πρέπει να είναι διαθέσιμο στον τόπο κατοικίας τους. Να μην πρέπει να συνωστίζονται στα νοσοκομεία για να κάνουν το τεστ».
Ο κ. Παναγιωτόπουλος, εξήγησε ότι ήδη τα νοσοκομεία Παίδων έχουν κατακλυστεί από απλά περιστατικά και καθώς έρχονται και οι απλές ιώσεις του αναπνευστικού χρειάζεται τα τεστ να καλύπτονται από τα ταμεία, δηλαδή τον ΕΟΠΥ και να μπορούν να γίνονται στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Πρόσθεσε ότι είναι δραματική η ανάγκη να γίνει κάτι τέτοιο καθώς δεν μπορεί ο γονέας να πληρώνει τεστ για το πρώτο και το δεύτερο επεισόδιο λοίμωξης για το παιδί του και μετά για το δεύτερο ή για το τρίτο παιδί του.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρώτη αντίδραση της εταιρείας - «Προτεραιότητά οι 2.500 εργαζόμενοι και η επαναλειτουργία των καταστημάτων»
Η ανακοίνωση με αφορμή το χθεσινό άρθρο αντεισαγγελέα
Κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες Αρχές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στο εδώλιο του Εφετείου επρόκειτο να καθίσουν σήμερα οι 12 κατηγορούμενοι
Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Το χρονικό της υπόθεσης
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Στο πλαίσιο των εορτασμών για την 28η Οκτωβρίου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Γεμάτο νοσταλγία το σημερινό σκίτσο
Δείτε τους πίνακες με όλους τους δρόμους που επηρεάζονται
Έως 24 βαθμούς η θερμοκρασία
114 νέες εισαγωγές COVID-19 και 52 για γρίπη την τελευταία εβδομάδα
Οι καταναλωτές καλούνται να μην το καταναλώσουν - Η ανακοίνωση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.