- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Κορωνοϊός: Μειωμένη κατά 68% η επιβατική κίνηση του Ελ. Βενιζέλος
Η επιβατική κίνηση ανήλθε στις 861 χιλιάδες επιβάτες έναντι 2,7 εκατ. επιβατών πέρυσι
Μειωμένη κατά 68% η επιβατική κίνηση του «Ελ. Βενιζέλος» τον Σεπτέμβριο, λόγω των επιπτώσεων πανδημίας κορωνοϊού.
Οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού αποτυπώνονται και τον μήνα Σεπτέμβριο στα αεροπορικά ταξίδια, με την επιβατική κίνηση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ)να καταγράφει μείωση της τάξης 68%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του ΔΑΑ, η επιβατική κίνηση ανήλθε στις 861 χιλιάδες επιβάτες περίπου, έναντι 2,7 εκατ. επιβατών πέρυσι. Οι επιβάτες, τόσο των πτήσεων εσωτερικού, όσο και των διεθνών πτήσεων κατέγραψαν μείωση της τάξης του 58% και 72,3% αντίστοιχα. Συνολικά, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου, η κίνηση του αεροδρομίου ανήλθε στο επίπεδο των 6,9 εκατ. επιβατών, σημειώνοντας πτώση της τάξης του 65,7% σε σχέση την αντίστοιχη περίοδο του 2019, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του Covid - 19 κατά την περίοδο Μαρτίου - Σεπτεμβρίου.
Η διεθνής κίνηση μειώθηκε κατά 68,9%, ενώ οι επιβάτες εσωτερικού παρουσίασαν πτώση της τάξης του 58,2%.
Σε ό,τι αφορά τις πτήσεις στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2020 ανήλθαν σε 90.354 καταγράφοντας πτώση της τάξης του 49% σε σχέση με το 2019, λόγω των ακυρώσεων πτήσεων κατά την περίοδο Μαρτίου - Σεπτεμβρίου, εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας Covid -19. Oι πτήσεις εσωτερικού μειώθηκαν κατά 44% και οι διεθνείς πτήσεις κατά 52,7 %.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συναγερμός για ισχυρές βροχές και θυελλώδεις νοτιάδες - Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα Δήμοι και Περιφέρειες
Ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι - Πότε θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα
Νεφώσεις και τοπικές βροχές στις περισσότερες περιοχές - Αναλυτική πρόγνωση από το meteo και την ΕΜΥ
Eναλλάξ διακοπές κυκλοφορίας σε δεξιά ή αριστερή λωρίδα
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.