Ελλαδα

Έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό σε Αχαΐα και Δήμο Ιωαννίνων

Υποχρεωτική η μάσκα τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους - Τι δεν επιτρέπεται από την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό στην πόλη των Ιωαννίνων από την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020
Έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό στην πόλη των Ιωαννίνων από την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020 © EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Αυτά είναι τα έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό σε Αχαΐα και Δήμο Ιωαννίνων που τίθενται σε ισχύ από την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020.

Ανακοινώθηκαν τα έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό σε Αχαΐα και Δήμο Ιωαννίνων, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο που καταγράφεται, είναι υψηλό.

Τα έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό σε Αχαΐα και Δήμο Ιωαννίνων τίθενται σε ισχύ από αύριο, Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020 ότι τόσο η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας όσο και ο Δήμος Ιωαννίνων μπαίνουν σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό. Υπενθυμίζεται ότι κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο σε γηροκομείο στα Ιωάννινα. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα (Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020), από τα 229 νέα κρούσματα, τα 9 επιβεβαιώθηκαν στα Ιωάννινα και τα 6 στην Αχαΐα.

Πριν ανακοινωθούν τα έκτακτα μέτρα σε Αχαΐα και Δήμο Ιωαννίνων, πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020 στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τέθηκαν επί τάπητος τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας, καθώς και στον Δήμο Ιωαννίνων (Π.Ε. Ιωαννίνων).

Με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, κατόπιν σχετικής εισήγησης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου τίθενται σε ισχύ έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς Covid-19 στις περιοχές αυτές.

Η απόφαση ελήφθη για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου Covid-19.

Έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό σε Αχαΐα και Δήμο Ιωαννίνων - Τι δεν επιτρέπεται από την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό, με εφαρμογή σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας και στον Δήμο Ιωαννίνων, είναι τα ακόλουθα:

  • Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 00.00 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης.
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, κλπ.
  • Εξαιρούνται της αναστολής οι λαϊκές αγορές, οι οποίες θα λειτουργήσουν με όριο απόστασης μεταξύ των πάγκων των πωλητών (5) μέτρα και το 50% της δυναμικότητας ανά κατηγορία πωλητών.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α' βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Στιγμιότυπο από την πόλη των Ιωαννίνων - Υποχρεωτική παντού η χρήση της μάσκας από την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020
Στιγμιότυπο από την πόλη των Ιωαννίνων - Υποχρεωτική παντού η χρήση της μάσκας από την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020 © EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Στην ανακοίνωσή της η ΓΓΠΠ εξηγεί ότι «σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων».

Μέχρι πότε ισχύουν τα έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό σε Αχαΐα και Δήμο Ιωαννίνων

Τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό που ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ότι τίθενται σε ισχύ την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020 τόσο στην Αχαΐα όσο και στον Δήμο Ιωαννίνων, θα διαρκέσουν έως και τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020.

Όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, κατά τη διάρκεια αυτών των 7 ημερών, μπαίνουν μεταξύ άλλων περιορισμοί σε συναθροίσεις και ωράριο λειτουργίας καταστημάτων, ενώ γίνεται υποχρεωτική παντού η μάσκα για τον κορωνοϊό.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ