Ελλαδα

Πόσο συχνό φαινόμενο είναι η διατάραξη κοινής ησυχίας στην Αθήνα

Οι έλεγχοι σε αυτοκίνητα και ο κορωνοϊός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Λυκαβηττός
Ο Λυκαβηττός © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Η ΓΑΔΑ έδωσε στοιχεία για το πόσο συχνό είναι το φαινόμενο διατάραξης της κοινής ησυχίας στην Αθήνα.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για τα περιστατικά διατάραξης κοινής ησυχίας, τα οποία, μάλλον αποτελούν σπάνιο φαινόμενο στην πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το φαινόμενο της διατάραξης της κοινής ησυχίας είναι εξαιρετικά σπάνιο, αφού κινείται μόλις στο 3%.

koini_isixia.jpg

 

Σε ότι αφορά στο έργο αστυνόμευσης τα στοιχεία δείχνουν ότι περισσότεροι από 215.000 φυσικοί έλεγχοι, σχεδόν 7.000 την ημέρα, πραγματοποιήθηκαν τον Σεπτέμβριο, που οδήγησαν σε 11.000 προσαγωγές και περισσότερες από 2.500 συλλήψεις. 

elegoi.jpg

Επίσης ελέγχθηκαν σχεδόν 128.000 οχήματα, περισσότερα από 4.200 την ημέρα, και περίπου 15.000 καταστήματα στο σύνολο του μήνα.

koronoios.jpg

Από το έργο ελέγχου εφαρμογής των μέτρων κατά της πανδημίας με περισσότερους από 3000 ελέγχους την ημέρα, είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι ο βαθμός συμμόρφωσης των πολιτών είναι σχεδόν καθολικός αφού οι διαπιστωθείσες παραβάσεις κινούνται στο 0.5%.

Επίσης, αναφέρεται ο ρυθμός ελέγχων εισόδου-εξόδου στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος με τα ειδικά έντυπα covid, όπου συγκεντρώνονται και ελέγχονται περισσότερα από 26.000 έντυπα εισόδων και εξόδων την ημέρα.

Από σήμερα 2/1/2020 και στο εξής, στην αρχή κάθε εβδομάδας και κάθε μήνα, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ) θα δίνει στη δημοσιότητα τα στοιχεία που αφορούν στο αστυνομικό έργο στην περιοχή της πρωτεύουσας.

Άλλωστε, η ΓΑΔΑ δημοσιεύει από την 1η Αυγούστου τα αντίστοιχα ημερήσια στοιχεία στον επίσημο ιστότοπο της Αστυνομίας. Σύμφωνα με την απόφαση της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ., η ΓΑΔΑ είναι η αρχή. Στην συνέχεια η πρωτοβουλία θα επεκταθεί σε όλες τις Γενικές Διευθύνσεις της χώρας.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ