- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Deutsche Welle: Αφιέρωμα στο υποβρύχιο μουσείο της Αλοννήσου
Με αφορμή την πρώτη ερασιτεχνική λήψη που καταγράφει την υποθαλάσσια διαδρομή αυτοδυτών εν δράσει
Το διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο της Deutsche Welle δημιούργησε ένα αφιέρωμα για το υποβρύχιο μουσείο της Αλοννήσου.
Ένα εκτενές αφιέρωμα στο υποβρύχιο μουσείο της Αλοννήσου και συγκεκριμένα στην εμπειρία μίας οικογένειας Γάλλων δυτών που το επισκέφθηκαν πραγματοποίησε η Deutsche Welle.
Όπως δηλώνεται μάλιστα, η συγκεκριμένη οικογένεια επέλεξε Ελλάδα και ειδικότερα Αλόννησο, μόνο για τον σκοπό αυτό φέτος. «Έχουμε βουτήξει παντού στον κόσμο, στην Αμερική, την Ασία και την Ευρώπη. Εδώ όμως ζεις κάτι μοναδικό, βιώνεις την ιστορία χιλιάδων ετών!» δήλωσε στην κάμερα ένας εκ των συμμετεχόντων στη συγκεκριμένη εκδρομή. Όπως αναφέρεται και στο video, στο group συμμετείχε και ο δήμαρχος της Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης ο οποίος προτιμά να καταδύεται συχνά με τουρίστες, προκειμένου να αφουγκράζεται τις εντυπώσεις των επισκεπτών. «Ξεκίνησα μαθήματα κατάδυσης λόγω του ναυαγίου και τελικά ο βυθός με κέρδισε για πάντα! Το ναυάγιο της Περιστέρας αποτελεί έναν πόλος έλξης για κάθε λάτρη της κατάδυσης παγκοσμίως. Ως κάτοικος της Αλοννήσου λοιπόν, θεωρούσα αδιανόητο να έχω δίπλα μου ένα μοναδικό θησαυρό του κόσμου και να μην μπορώ να τον επισκεφτώ, ανά πάσα στιγμή. Κάθε κατάδυση είναι σαν να βουτάω για πρώτη φορά, καθώς ανακαλύπτω κάτι νέο», δήλωσε ο κ. Βαφίνης.
Η επιτυχημένη καθιερωμένη εκπομπή Euromaxx της Deutsche Welle μεταφέρει αυτές τις ημέρες στο αφοσιωμένο κοινό της τον συναρπαστικό κόσμο του διάσημου ναυαγίου των χιλιάδων αμφορέων του 5ου αι. π.Χ. στην Περιστέρα Αλοννήσου. Στην εκπομπή ωστόσο τονίζεται, πως η πρόσβαση στον μυστηριώδη κόσμο του βυθού δεν αφορά μόνο τους φίλους της κατάδυσης, αλλά απευθύνεται και σε όλους τους επισκέπτες της Αλοννήσου, οι οποίοι μπορούν να απολαύσουν το μοναδικό θέαμα, χωρίς καν να βραχούν.
Δείτε το αφιέρωμα εδώ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόκειται για πολύ δύσκολη μεταφορά διότι απαιτείται ειδικός εξοπλισμός
Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή υπόπτου
Όπως εξηγεί, ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει ανοιχτά
Το συγκεκριμένο τμήμα είχε διακοπεί από τις 11 το πρωί
Ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος
Νέος νόμος φέρνει ψηφιακό σύστημα καταγραφής παραβάσεων - Στόχος η πρόληψη τροχαίων
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Η πρόγνωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από το meteo και την ΕΜΥ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.