- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φωτιά στη χωματερή Φυλής - Ποιους κατηγορεί η Περιφέρεια Αττικής
«Θα απαλλάξουμε την Αττική από αυτήν τη ντροπή»
Η Περιφέρεια Αττικής εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τη φωτιά στη χωματερή της Φυλής, καταλογίζοντας ευθύνες στις προηγούμενες διοικήσεις.
Η πυρκαγιά που ξέσπασε στον ΧΥΤΑ του Δήμου Φυλής οδήγησε τη ΓΓΠΠ να στείλει μήνυμα μέσω «112» στους κατοίκους της περιοχής, καλώντας τους να κλείσουν παράθυρα και πόρτες.
Όπως αναφέρει η Περιφέρεια Αττικής, «το χθεσινό περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς στο ΧΥΤΑ Φυλής επιβεβαιώνει τις τεράστιες ευθύνες των προηγούμενων διοικήσεων της Περιφέρειας Αττικής, οι οποίες επέτρεψαν τη διαιώνιση ενός οικολογικού και υγειονομικού εγκλήματος σε βάρος των πολιτών, με τη λειτουργία της μεγαλύτερης Ανοιχτής χωματερής στη Φυλή».
Και προσθέτει: «Σε αυτό το καταστροφικό γαϊτανάκι ανευθυνότητας και φθηνού λαϊκισμού, απαντάμε με ένα σύγχρονο σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής».
Στα σχέδια της Περιφέρειας Αττικής ώστε να κλείσει μέχρι το 2025 ο ΧΥΤΑ στον Δήμο Φυλής ως «ανοιχτή χωματερή» είναι: α) η ξεχωριστή συλλογή βιοαποβλήτων, β) η ενημέρωση κι ευαισθητοποίηση των πολιτών, γ) η δημιουργία τριών μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων για τον Κεντρικό Τομέα της Αττικής, τον Πειραιά και τη Βορειοανατολική Αττική, καθώς και διαδημοτικές μονάδες επεξεργασίας βιοαποβλήτων δ) η επιθετική προώθηση της ανακύκλωσης.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής με αφορμή τη φωτιά στη χωματερή Φυλής:
«Το χθεσινό περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς στο ΧΥΤΑ Φυλής επιβεβαιώνει τις τεράστιες ευθύνες των προηγούμενων διοικήσεων της Περιφέρειας Αττικής, οι οποίες επέτρεψαν τη διαιώνιση ενός οικολογικού και υγειονομικού εγκλήματος σε βάρος των πολιτών, με τη λειτουργία της μεγαλύτερης Ανοιχτής χωματερής στη Φυλή.
» Στην καταστροφική αυτή πολιτική τους είχαν τη στήριξη προσώπων και συλλογικοτήτων, που σήμερα υποκριτικά τους καταγγέλλουν.
» Σε αυτό το καταστροφικό γαϊτανάκι ανευθυνότητας και φθηνού λαϊκισμού, απαντάμε με ένα σύγχρονο σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής.
» Η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής έχει δεσμευθεί ότι ως το 2025 θα έχει πάψει να λειτουργεί ο ΧΥΤΑ της Φυλής ως ανοικτή χωματερή.
» Το σχέδιο που έχουμε παρουσιάσει στους πολίτες προβλέπει την επιθετική προώθηση της ανακύκλωσης, την ξεχωριστή συλλογή βιοαποβλήτων, την ενημέρωση κι ευαισθητοποίηση των πολιτών, τη δημιουργία τριών μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων για τον Κεντρικό Τομέα της Αττικής, τον Πειραιά και τη Βορειοανατολική Αττική, καθώς και διαδημοτικές μονάδες επεξεργασίας βιοαποβλήτων.
» Η χθεσινή πυρκαγιά στο ΧΥΤΑ επιβεβαιώνει ότι το σχέδιο μας πρέπει να προχωρήσει άμεσα για να απαλλαγούν το συντομότερο δυνατό οι πολίτες του Λεκανοπεδίου, από την ντροπή της Φυλής».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η The HOME Project και το Κολλέγιο Αθηνών παρουσίασαν ένα πρότυπο συνεργασίας για την υποστήριξη ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων
Προστίθενται περίπου 75 χιλιόμετρα σύγχρονης σηματοδότησης
Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 106 πυροσβέστες, 3 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα
Σε επιφυλακή οι ειδικοί - «Η ακολουθία εξελίσσεται ομαλά», λέει ο Λέκκας
H μοτοσικλέτα αποτελούσε αντικείμενο αστυνομικών ερευνών για πιθανές παραβάσεις
Στατιστικά στοιχεία δείχνουν βελτίωση στην οδική ασφάλεια, αλλά η χώρα μας παραμένει πίσω
Η φωτιά φαίνεται να προκλήθηκε από χορτοκοπτικό μηχάνημα
Αναμένεται σύλληψη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας
Φέρει κατάγματα σε κρανίο και λεκάνη
Επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα
Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζει
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Παρακολούθηση του φαινομένου σε πραγματικό χρόνο από το Εργαστήριο Σεισμολογίας
Τελευταία μαθήματα έδωσαν σήμερα οι υποψήφιοι των ΓΕΛ
Συνεχίζονται οι έρευνες για τη δράση του
Τελευταία μαθήματα έδωσαν σήμερα οι υποψήφιοι των ΓΕΛ
Όσα πρέπει να γνωρίζετε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.