Ελλαδα

Κορωνοϊός - Αττική: Εξετάζεται επαναφορά SMS και μάσκα παντού

Tι αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
maska-attiki-min.jpg
Στιγμιότυπο σην Αττική © EUROKINISSI

Για την Αττική εξετάζεται χρήση της μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους και γενική επαναφορά των sms για τις μετακινήσεις πολιτών ηλικίας άνω των 65 ετών

Να αποφευχθεί το lockdown τη δεδομένη στιγμή προσπαθούν οι υγειονομικές και πολιτικές αρχές της χώρας σύμφωνα και με όσα είπε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ωστόσο δεν θα διστάσουν να λάβουν περισσότερα μέτρα εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Οι ειδικοί της Επιτροπής έχουν επικεντρωθεί από την αρχή του μήνα στην καταγραφή των πιθανών σεναρίων και των μέτρων που θα χρειαστεί να ενεργοποιηθούν ανάλογα με την πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ μεταξύ των νέων μέτρων που συζητούνται είναι η χρήση της μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, ο περιορισμός της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 6 το πρωί –διάστημα κατά το οποίο η μετακίνηση θα επιτρέπεται μόνο με sms για όλους– αλλά και γενική επαναφορά των sms για τις μετακινήσεις πολιτών ηλικίας άνω των 65 ετών.  

Παράλληλα εξετάζεται η επιβολή ωραρίου σε περίπτερα και ψιλικατζίδικα προκειμένου να περιοριστούν φαινόμενα συνωστισμού σε πλατείες, μετά το κλείσιμο των μπαρ και των εστιατορίων.   

«Το βασικό είναι τα μέτρα να είναι απλά και εφαρμόσιμα», επισημαίνουν από την κυβέρνηση χωρίς να αποκλείουν τη διεύρυνση του ωραρίου των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.  

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ