Ελλαδα

Γώγος: Το lockdown θα κριθεί τις επόμενες 7 με 10 ημέρες

«Προσπαθούμε να μη φτάσουμε σε αυτή τη λύση»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κέντρο Αθήνας
Κέντρο Αθήνας © EUROKINISSI/AΡΧΕΙΟΥ

Οι επόμενες 7 με 10 ημέρες θα κρίνουν το αν θα επιβληθεί lockdown στην Αττική σύμφωνα με τον Χαράλαμπο Γώγο.

Την κρισιμότητα των επόμενων ημερών αναφορικά με το αν θα επιβληθεί lockdown στην Αττική επεσήμανε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γώγος σημείωσε πως «αν δεν αποδώσουν τα μέτρα που υπάρχουν το προσεχές 7ήμερο με 10ήμερο θα βγουν στο τραπέζι οι επόμενες δέσμες».

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των ημερών που διανύουμε, τονίζοντας πως «η προσπάθεια αυτή τη στιγμή έγκειται στο να μη φτάσουμε στο lockdown.

»Η προσπάθεια είναι να μη γίνει κάτι τέτοιο, να έχουμε βελτίωση των δεικτών και των παραμέτρων, με τη σωστή συμμόρφωση και επιτήρηση».

Τι μέτρα μπορεί να ληφθούν

Αναφορικά με τα μέτρα που ενδεχομένως επιβληθούν, ο κ. Γώγος σημείωσε πως «η Αττική είναι στο πορτοκαλί. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να τεθούν σε ισχύ πιο ήπια μέτρα όπως: απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 12, προστασία ατόμων 65 και άνω, καθολική χρήση μάσκας».

Μιλώντας για την πιθανότητα lockdown, ο καθηγητής σημείωσε πως «η προσπάθεια θα είναι για περιορισμένα lockdown, όχι οριζόντια, σε πολύ δύσκολες περιοχές. Είτε σε δομές, ακόμη και για μετακινήσεις από γειτονιά σε γειτονιά, αν και είναι πολύ δύσκολο».

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι εστίες υπερμετάδοσης

Την επικινδυνότητα της διασποράς του κορωνοϊού μέσα από τη χρήση των ΜΜΜ επεσήμανε ο κ. Γώγος σημειώνοντας πως «πρέπει να αυξηθούν τα δρομολόγια. Η χρήση μάσκας προφυλάσσει σε μεγάλο ποσοστό. Όμως, απαραίτητη θα ήταν και η συχνή χρήση αντισηπτικών καθώς οι επιβάτες ακουμπούν στα ίδια σημεία».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ