Ελλαδα

Κορωνοϊός: Ποια μέτρα ισχύουν από σήμερα, στην Αττική

Αναλυτικά τα μέτρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άνθρωποι με μάσκα στην Αττική
Άνθρωποι με μάσκα στην Αττική © EUROKINISSI/ΙΣΜΗΝΗ ΚΑΡΛΗ

Μέτρα, όπως ο περιορισμός των δημόσιων συναθροίσεων, ισχύουν από σήμερα στην Αττική για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού

Πρόσθετα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού ισχύουν από σήμερα Δευτέρα 21/9 και για δύο εβδομάδες έως τις 4 Οκτωβρίου στην Αττική

Τα νέα μέτρα,  αφορούν στις δημόσιες συναθροίσεις, την αναστολή πολιτιστικών εκδηλώσεων και την προτίμηση της τηλεργασίας στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Ειδικότερα θα ισχύσουν τα εξής μέτρα:

-Θεσπίζεται ανώτατο όριο 9 ατόμων για τις συναθροίσεις σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους.

–Αναστέλλονται οι συναυλίες τόσο σε ανοικτούς όσο και σε κλειστούς χώρους.

–Αναστέλλονται οι προβολές σε κλειστούς κινηματογράφους.

–Θεσπίζεται ανώτατο όριο έως 20 ατόμων σε γάμους, βαφτίσια και κηδείες.

–Συστήνεται στους άνω των 65 ετών ο περιορισμός στις επόμενες 14 ημέρες τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες, να αποφεύγουν την επαφή με άλλα άτομα πλην του στενού οικογενειακού τους περιβάλλοντος και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις με ΜΜΜ.

-Επιπλέον για την Αττική, αποφασίζεται η διαμονή ασυμπτωματικών κρουσμάτων που ανήκουν σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, π.χ. μετανάστες, σε ξενοδοχεία καραντίνας.

–Υποχρεωτική τηλεργασία στο 40% για τους εργαζόμενους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που επιτελούν εργασίες γραφείου ή εργασίες που μπορούν να εκτελεστούν εξ αποστάσεως.

–Μετακινήσεις προς και από την εργασία σε τρία κύματα για τον δημόσιο τομέα, στις 07:00, στις 08:00, στις 09:00 το πρωί.

–Θέσπιση ευελιξίας κατά την προσέλευση και αποχώρηση των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα σε 4 κύματα.

Ποια σχολεία θα είναι κλειστά 

Λόγω αυξημένων κρουσμάτων το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι θα μείνουν κλειστά αυτή την εβδομάδα, έως και τις 25 Σεπτεμβρίου όλα τα σχολεία στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

Την ίδια ώρα μεγαλώνει η λίστα των σχολείων όπου τμήματα αναστέλλουν τη λειτουργία τους, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Εκτός από τις εκπαιδευτικές δομές στην Περιφέρεια Πέλλας, μέχρι στιγμής τέσσερα σχολεία της επικράτειας έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους πλήρως.

Πρόκειται για το 2ο Γενικό Λύκειο Καισαριανής και το 2ο Δημοτικό Βουτών Ηρακλείου, των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί έως και τις 27 Σεπτεμβρίου, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σαλαμίνας, το οποίο θα παραμείνει κλειστό έως και τις 30 Σεπτεμβρίου και το 2ο Νηπιαγωγείο Δάφνης, το οποίο θα παραμείνει κλειστό έως και την 1η Οκτωβρίου.

Επίσης, σε άλλες 20 σχολικές μονάδες ανά την επικράτεια έχει ανασταλεί η λειτουργία συγκεκριμένων τμημάτων για ορισμένο χρονικό διάστημα. Από αυτές, οι 17 αφορούν σχολεία της Αττικής και οι υπόλοιπες τρεις αφορούν τμήματα σε σχολεία του Πύργου, των Τρικάλων και των Σερρών.

Η λίστα με τα σχολεία, η λειτουργία των οποίων αναστέλλεται -τμηματικά ή εν συνόλω- εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και ανανεώνεται ανά τακτά διαστήματα.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ