Ελλαδα

Βατόπουλος: Aναγκαία τα νέα μέτρα στην Αττική

«Αυξάνονται οι εισαγωγές στις ΜΕΘ»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αθήνα κέντρο
Αθήνα κέντρο © EUROKINISSI/ΔΑΓΑΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Αναγκαία χαρακτήρισε τα μέτρα που πάρθηκαν στην Αττική ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Την ανάγκη αυστηρής εφαρμογής των νέων περιοριστικών μέτρων στην Αττική ώστε να ελαττωθεί ο ρυθμός αύξησης των εισαγωγών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, τόνισε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Συγκεκριμένα, όπως σημείωσε, «υπάρχει αύξηση βαριών περιστατικών που χρήζουν νοσηλείας και θα πρέπει να έχουμε πολλά κρούσματα, για να αυξάνονται και τα βαριά.

»Το σύστημα υγείας έχει ένα θέμα, το οποίο οφείλουμε να το σεβαστούμε και να πειθαρχήσουμε σε αυτά τα μέτρα [...] ώστε ο καθένας από εμάς να προφυλάξει τόσο τον εαυτό του όσο και το κοινωνικό σύνολο. Θέλουμε να αποφύγουμε τα πολλά βαριά περιστατικά».

Παράλληλα, ο κ. Βατόπουλος αποκάλυψε ότι «η εισήγηση της επιτροπής ήταν αυστηρότερη από τα μέτρα που τελικά αποφάσισε η κυβέρνηση». Σχετικά με το ενδεχόμενο ενός lockdown, σημείωσε πως αυτό δεν έχει συζητηθεί.

«Εμείς στην επιτροπή εκτιμούμε την κατάσταση και κάνουμε προτάσεις. Το lockdown είναι κάτι που δεν έχει συζητηθεί ως ενδεχόμενο στην επιτροπή και ελπίζουμε να μη χρειαστεί να συζητηθεί».

Καταληκτικά σχετικά με τις αντιδράσεις για τη χρήση της μάσκας και την αμφισβήτηση της αποτελεσματικότητας του μέτρου αυτού, ο κ. Βατόπουλος τόνισε την ανάγκη πρώιμων μέτρων ως μέσο πρόληψης.

«Ο κόσμος αντιδρά, δεν καταλαβαίνει ότι γίνεται πρόληψη, γιατί όταν θα έχουμε πάρα πολλά κρούσματα, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Μια παρεξήγηση είναι ότι περιμένουμε να εξαφανιστεί ο κορωνοϊός, αυτό δεν πρόκειται να γίνει. Αυτό που κάνουμε είναι να προσπαθούμε να ελαττώσουμε τα κρούσματα, δεν πρόκειται να τα μηδενίσουμε. Αν δεν είχαμε πάρει μέτρα, μπορεί να είχαμε 20.000 κρούσματα σήμερα».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ