- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Δερμιτζάκης: Έλεγχος για μάσκα στις εισόδους των σχολείων
«Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε με τη σταθεροποίηση των κρουσμάτων»
Ο καθηγητής Δερμιτζάκης εξέφρασε την άποψη ότι οι γονείς θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για το εάν φορούν τα παιδιά μάσκα στο σχολείο.
Ο καθηγητής Γενετικής, Μανώλης Δερμιτζάκης εξέφρασε την άποψη ότι οι γονείς θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη εάν τα παιδιά δεν φορούν μάσκα στο σχολείο.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Μανώλης Δερμιτζάκης τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν οι δάσκαλοι να διαχειριστούν τους μαθητές που δε συμμορφώνονται με τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού. «Κατά τη γνώμη μου πρέπει να υπάρχει έλεγχος στην είσοδο του σχολείου αν το παιδί φοράει ή έχει μαζί του μάσκα και οι ευθύνες να αναζητηθούν στο παιδί», δήλωσε ο καθηγητής και συνέχισε σημειώνοντας ότι αναμένεται τη Δευτέρα που θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά αναμένεται να υπάρχουν «κρούσματα» μη συμμόρφωσης.
Σε ό,τι αφορά τις διαμαρτυρίες που γίνονται από τους γονείς που είναι αντίθετοι στη χρήση μάσκας, ο κ. Δερμιτζάκης επισήμανε ότι υπάρχουν δύο ομάδες: οι φανατικοί και απόλυτοι που δε θέλουν τη μάσκα και δεν μπορούν να πειστούν από τους επιστήμονες και κάποιος που δεν αντιμετωπίζουν τη μάσκα ως κάτι ξένο στο παιδί και μπορούν να συζητήσουν και να πειστούν από τα επιστημονικά δεδομένα.
Μάλιστα, σχολιάζοντας τη σταθεροποίηση του αριθμού των κρουσμάτων κάτω από τα 200 τις τελευταίες ημέρες, ο καθηγητής σημείωσε ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, καθώς θα πρέπει να μειωθούν σε μικρό διψήφιο αριθμό, ωστόσο δείχνουν ότι είμαστε σε καλή πορεία. «Πάμε σε μικρή αποκλιμάκωση, αλλά θα ήθελα να είναι πιο γρήγορη και μεγαλύτερη».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αποκαλύπτει μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ με τίτλο: «Ο Ελληνικός Τουρισμός: Επιτεύγματα, Προκλήσεις, Προοπτικές»
Στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του νησιού - Μικρό το εστιακό βάθος
Επιστροφή στη χειμερινή ώρα - Στις 04:00 π.μ. τα ρολόγια θα μετακινηθούν
Αίθριος ο καιρός στις περισσότερες περιοχές - Πού θα εκδηλωθούν ασθενείς βροχές και ομίχλες
Η πρώτη αντίδραση της εταιρείας - «Προτεραιότητά οι 2.500 εργαζόμενοι και η επαναλειτουργία των καταστημάτων»
Η ανακοίνωση με αφορμή το χθεσινό άρθρο αντεισαγγελέα
Κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες Αρχές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στο εδώλιο του Εφετείου επρόκειτο να καθίσουν σήμερα οι 12 κατηγορούμενοι
Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Το χρονικό της υπόθεσης
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Στο πλαίσιο των εορτασμών για την 28η Οκτωβρίου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Γεμάτο νοσταλγία το σημερινό σκίτσο
Δείτε τους πίνακες με όλους τους δρόμους που επηρεάζονται
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.