- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Δραματικές στιγμές χθες το βράδυ στον Μύρτο της Κεφαλονιάς, όπου λουόμενος και ναυαγοσώστης χρειάστηκαν ελικόπτερο για να διασωθούν
Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια δύο ανδρών που παρασύρθηκαν από τα κύματα στην παραλία του Μύρτου στην Κεφαλονιά, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή χθες το απόγευμα.
Όλα ξεκίνησαν, όταν ένας κολυμβητής αγνόησε το απαγορευτικό και βούτηξε στην θάλασσα του Μύρτου.
Το δυνατό κύμα τον τράβηξε μέσα και ο ναυαγοσώστης παρότι είχε σχολάσει επέστρεψε για να τον βοηθήσει. Από την βιασύνη του δεν φόρεσε το προστατευτικό σχοινί να τον κρατήσει από την ξηρά και παρασύρθηκε και αυτός από το κύμα.
Μέχρι της πρώτες πρωινές ώρες, σκάφη του λιμεναρχείου Κεφαλονιάς προσπαθούσαν να προσεγγίσουν τους δύο άνδρες που πάλευαν με τα κύματα και κρατιόντουσαν από μια μικρή σχεδία.
Λίγο μετά τις δυο το πρωί, έφθασε στην Κεφαλονιά ένα ελικόπτερο του λιμενικού σώματος, όπου με σχοινιά πραγματοποίησε τη διάσωση των δύο ανδρών και τους μετέφερε στο αεροδρόμιο Κεφαλονιάς όπου τους περίμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ώστε να τους μεταφέρει στο Γενικό Νοσοκομείο του νησιού.
Για την δύσκολη επιχείρηση στα μανιασμένα κύματα του Μύρτου μίλησε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο λιμενάρχης Κεφαλονιάς Αθανάσιος Σιούτης, ο οποίος έκανε λόγο για μια «ιδιαίτερη επιχείρηση καθώς από την μία η μορφολογία της παραλίας αλλά και οι κακές καιρικές συνθήκες, έκαναν το έργο μας πολύ δύσκολο». Ακολούθως, αναφερόμενος στο επιχειρησιακό κομμάτι της διάσωσης δήλωσε ότι «εμείς ενεργοποιήσαμε όλο το σύστημα και αμέσως στην παραλία έφθασε μεγάλη δύναμη του Λιμενικού Σώματος αλλά και εθελοντές. Τα κύματα έφθαναν τα τέσσερα μέτρα και ήταν πολύ δύσκολη η προσέγγιση αλλά με την συμβολή του ελικοπτέρου καταφέραμε να διασώσουμε τους δύο άνδρες».
Τη δραματική διάσωση κατέγραψε ο φωτογράφος Διονύσης Καβαλλιεράτος.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Πότε θα περιοριστούν οι βροχές
Η ανάρτησή του στο Facebook
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.