- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας έκανε γνωστό ότι βρίσκονται σε εξέλιξη εντατικοί έλεγχοι για τον κορωνοϊό στα γηροκομεία της χώρας.
Σε εξέλιξη βρίσκονται εντατικοί έλεγχοι στα γηροκομεία, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στον «ΣΚΑΪ 100,3», ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ σημείωσε ότι εχθές Τετάρτη τέθηκε σε καραντίνα για 10 ημέρες, έως και τις 12 Σεπτεμβρίου, κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στο Μαρούσι, μετά τον εντοπισμό 19 κρουσμάτων κορωνοϊού.
Ο κ. Αρκουμανέας σημείωσε ότι προτεραιότητα για τον ΕΟΔΥ αποτελούν και όλες οι δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων οπού έχουν ξεκινήσει εντατικοί έλεγχοι σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, κατόπιν εντολής και της αρμόδιας Υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου.
Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, μάλιστα, ανακοίνωσε ότι μεταβαίνει για αυτοψία στη δομή προσφύγων και μεταναστών στην Μόρια όπου θα διεξαχθούν τεστ μετά το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού που καταγράφηκε. Η δομή τέθηκε την Τετάρτη σε καθεστώς πλήρους καραντίνας για 14 ημέρες.
Επίσης, υπογράμμισε ότι οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 40χρονος Σομαλός δεν είχε πολλές επαφές, ωστόσο το κλιμάκιο του Οργανισμού θα κάνει όσο το δυνατόν περισσότερα τεστ στο ΚΥΤ αλλά και στην Λέσβο γενικότερα, μετά την αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα.
Επανέλαβε ότι τα τεστ που γίνονται στην χωρά ημερησίως έχουν εκατονταπλασιαστεί, επισημαίνοντας ότι στην αρχή διεξάγονταν 500, 700 ή 800 τεστ.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναλυτικά τι θα ισχύσει
Στα 7 εκατ. ευρώ το παράνομο όφελος
Το τροχαίο σημειώθηκε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας
Μενδώνη: Η συνεργασία Ελλάδας και Ιταλίας αποτελεί πρότυπο για τον επαναπατρισμό πολιτιστικών αγαθών
Πόσο θα διαρκέσουν - Τι πρέπει να προσέξετε
Πότε ολοκληρώνονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις
Το πρώτο βήμα προς τη χιλιομετρική χρέωση έχει ήδη γίνει στην Ολυμπία Οδό
Ξεκάθαρο μήνυμα του υπουργού Τουρνά προς τους ιδιοκτήτες
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης και σταθεροποίησης
Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης
Επεκτείνεται η πολιτιστική πρωτοβουλία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στις 22 και 23 Ιουνίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο - Είσοδος ελεύθερη
Αυτοσυγκράτηση ζήτησε η πρόεδρος
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2026 στις 19:30, στο κτίριο ΣΑΚΑ του Κολλεγίου Αθηνών
Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι είπαν το τελευταίο αντίο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.