- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τι ζητούν οι επιχειρηματίες στην εστίαση από τον υπ. Ανάπτυξης
Επιστολή προς τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση
Οι επιχειρηματίες στην εστίαση ζητούν κατάργηση ή προσαρμογή του γενικής ισχύος μέτρου, που επιτάσσει την αναλογία παρουσίας 1 ατόμου ανά 2 τ.μ.
Την κατάργηση ή προσαρμογή, του γενικής ισχύος μέτρου που επιτάσσει την αναλογία παρουσίας 1 ατόμου ανά 2 τ.μ. στους εξωτερικούς κοινόχρηστους χώρους των επιχειρήσεων εστίασης, ζητούν οι επιχειρηματίες του κλάδου που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα. Με επιστολή τους προς τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση, οι επιχειρηματίες υπογραμμίζουν ότι «η εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου έχει δημιουργήσει σύγχυση σε πελάτες - προσωπικό, αλλά και παράδοξες καταστάσεις.
Επίσης έχει οδηγήσει σε επιβολή προστίμων και αναστολή εργασιών μικρών επιχειρήσεων, οι οποίες (εκτός αυτού του μέτρου) λειτουργούσαν με άψογη εφαρμογή των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό. Επιπλέον, δημιουργεί εύλογες απορίες στο κατά πόσο έχει νόημα η εφαρμογή του, από τη στιγμή που υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες για τις αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών και των καθισμάτων, που αναιρούν στην ουσία το ως άνω μέτρο».
Στην επιστολή αναφέρεται ακόμη ότι «εξαιτίας του γεγονότος ότι τα τετραγωνικά μέτρα που εμφανίζονται στις άδειες μας υπολογίζονται με βάση τον εμβαδόν που καταλαμβάνουν τα τραπεζοκαθίσματά μας και όχι το συνολικό εμβαδόν του πεζοδρομίου ή πεζόδρομου, οι περισσότεροι από εμάς καλούμαστε να λειτουργήσουμε τις επιχειρήσεις μας με ελάχιστα άτομα (4 ή 5 ) στον εξωτερικό μας χώρο, παρά το γεγονός οτι ο συνολικός χώρος επί του οποίου αναπτύσσονται τα τραπεζοκαθίσματά μας α) επιτρέπει ακόμα και με τη τήρηση αυτού του μέτρου, την ύπαρξη περισσότερων επισκεπτών και β) ο χώρος που καταλαμβάνεται νόμιμα δύναται με τήρηση όλων των υπολοίπων μέτρων (τήρηση αποστάσεων, αριθμός ατόμων ανα τραπέζι κλπ) να φιλοξενήσει περισσότερα άτομα».
Όπως εξηγούν οι επιχειρηματίες, «για παράδειγμα, επιχείρηση στο Παγκράτι καταλαμβάνει (νόμιμα και με πληρωμένα τα δημοτικά τέλη χρήσης κοινόχρηστου χώρου) 13 τ.μ. εξωτερικού κοινόχρηστου χώρου σε επιφάνεια συνολικού εμβαδού 60 τ.μ., ενώ ο εσωτερικός χώρος του καταστήματος είναι 50 τ.μ. Σε αυτή τη περίπτωση μπορούν να εξυπηρετηθούν 6 άτομα στο εξωτερικό χώρο και 22 άτομα στο εσωτερικό χώρο (στο εσωτερικό χώρο ισχύει 1 άτομο / 2,2 τ.μ.). Η απόφαση για την εφαρμογή του εν λόγω μέτρου, πιθανολογούμε ότι, προέκυψε από την ανάγκη θέσπισης γενικών κανόνων οι οποίοι αποσκοπούσαν να περιορίσουν τον συγχρωτισμό σε επιχειρήσεις με τεράστιους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, όπως beach bar και club. Με αυτό τον τρόπο όμως, επηρεάζονται και οδηγούνται σε ασφυξία μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις εστίασης. Θεωρούμε συνεπώς αναγκαίο να επανεξετάσετε, από κοινού με όλους τους αρμόδιους φορείς, τους κανόνες λειτουργίας μικρών και μικρομεσαίων καταστημάτων των γειτονιών της Αθήνας και όλης της χώρας, εν όψει του πολύ δύσκολου φθινοπώρου και χειμώνα που αναμένεται».
Η επιστολή κοινοποιήθηκε και στην γενική γραμματεία του δήμου Αθηναίων, τον αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινόχρηστων χώρων και στις δημοτικές κοινότητες του δήμου Αθηναίων.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Καταλύτης η πλήρης εφαρμογή του νέου ΚΟΚ»
Παράλληλα κατατέθηκαν και παράβολα της τάξης των 600.000 ευρώ
Αφέθη ελεύθερος με περιοριστικούς όρους
Σπιτονοικοκύρης εντόπισε νεκρή γυναίκα βουλγαρικής καταγωγής σε διαμέρισμα στα Χανιά - Έρευνα των Αρχών
Έφοδος της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος σε σπίτι συνταξιούχου γιατρού - Κατασχέθηκε παράνομο υλικό
Τι ισχύει για εισιτήρια και αλλαγές
Στο σημείο έχει διακοπεί η κυκλοφορία
Eίχε προβλεφθεί και υπήρχε υποστήριξη στο τηλεφωνικό κέντρο
Mια παραχώρηση του Studio Κλεισθένης αποκλειστικά για την Athens Voice
Δείτε αναλυτικά τι ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ
Ο συγγραφέας και πατέρας δύο παιδιών μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια οικογένεια με ένα παιδί στο φάσμα του αυτισμού
Προχωρά η δεύτερη φάση μετασχηματισμού
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τις επόμενες μέρες
Πώς έφτασαν οι Αρχές στα ίχνη τους
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αποστέλλονται επίσης δύο Ανώτεροι Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας - Η δήλωση Δένδια
Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο
Υπήρξε μέλος του Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς» και συνιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.