- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνοϊός-Γώγος: Με χειρουργική μάσκα τα παιδιά στο σχολείο
Τι είπε για τον άνδρα που νόσησε ξανά από κορωνοϊό
Ο Χαράλαμπος Γώγος επεσήμανε ότι τα παιδιά θα πρέπει να πηγαίνουν στο σχολείο με χειρουργική μάσκα και όχι με προσωπίδες.
Ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος επεσήμανε σήμερα σε συνέντευξή του, τον τύπο της μάσκας που θα πρέπει να φορούν τα παιδιά στο σχολείο με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς για την ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού στη χώρα μας.
O κ. Γώγος ξεκαθάρισε ότι μόνο με χειρουργικού τύπου μάσκα και όχι με μικρή ή μεγάλη προσωπίδα θα μπορούν να πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο, καθώς, όπως είπε στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί», οι τελευταίες χρησιμοποιούνται μόνο από ορισμένους εργαζόμενους σε συγκεκριμένων κατηγοριών επιχειρήσεις.
«Σπάνιο φαινόμενο, αλλά μας βάζει σε σκέψεις για την ανοσία στον ιό και κατά πόσον η παρουσία συγκεκριμένων αντισωμάτων μας βοηθάει να είμαστε άτρωτοι σε μια λοίμωξη», είπε ο κ. Γώγος για την περίπτωση του 45χρονου στην Ξάνθη ο οποίος νόσησε ξανά από κορωνοϊό μετά από 4 μήνες, ενώ είχε αρνητικοποιηθεί στον ιό.
Μάλιστα, σημείωσε ότι ανάλογη περίπτωση υπήρξε προσφάτως και στην Πάτρα, ενώ επεσήμανε ότι παγκοσμίως έχουν αναφερθεί ελάχιστα τέτοια περιστατικά, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες ασθενείς έχουν αναρρώσει χωρίς να εμφανίσουν ξανά τον ιό.
Ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών εκτίμησε, την ίδια ώρα, ότι όλα δείχνουν πως "είμαστε κοντά σε ένα εμβόλιο για τον κορονοϊό, το οποίο αναμένεται να πάρει έγκριση στις αρχές του 2021".
Με αφορμή τα κρούσματα στην δομή ανηλίκων στον Βύρωνα, ο κ. Γώγος είπε ότι "στην παρούσα φάση, είναι πολύ ανησυχητική για τους επιστήμονες η διασπορά του κορονοϊού στις διαφόρων τύπων δομές, δεδομένου ότι προ μηνών στην γειτονική Ιταλία είχαμε πάρα πολλούς θανάτους σε δομές, κυρίως ηλικιωμένων".
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνάντηση Νίκου Ταχιάου με τη Δήμαρχο Καλαμαριάς Χρύσα Αράπογλου για το μετρό και αυτοψία στο Flyover
Η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου
Από την Πέμπτη 30 Απριλίου έως και την Κυριακή 3 Μαΐου
Κινητοποίηση μετά από καταγγελίες για παράνομο έργο 480 τ.μ. στον αιγιαλό των Αλυκών
Κατά τη διάρκεια της πολύωρης χειρουργικής επέμβασης το κορίτσι υπέστη επανειλημμένες ανακοπές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το χρονικό της υπόθεσης
Λόγω δοκιμών για την επέκταση προς την Καλαμαριά
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους
Τι ισχύει με τις μεγάλες αλυσίδες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.