Ελλαδα

Από το νηπιαγωγείο τα παιδιά με μάσκα- Τι είπε η Νίκη Κεραμέως

Η υπουργός Παιδείας τοποθετήθηκε για την εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νηπιαγωγείο
Νηπιαγωγείο © EUROKINNISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Η Νίκη Κεραμέως άφησε να εννοηθεί πως τα παιδιά που θα πηγαίνουν στο νηπιαγωγείο θα πρέπει να φοράνε μάσκα - Τι Δευτέρα οι επίσημες ανακοινώσεις

Από το νηπιαγωγείο θα πρέπει να φορούν τα παιδιά τη μάσκα, σύμφωνα με την εισήγηση που έκαναν προς το υπουργείο Υγείας, οι ειδικοί της επιτροπής των λοιμωξιολόγων. 

Για το εν λόγω ζήτημα τοποθετήθηκε και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον Alpha. «Την αποδεχόμαστε» ανέφερε για τις εισήγηση και παρέπεμψε για λεπτομέρειες στις ανακοινώσεις που θα γίνουν την ερχόμενη Δευτέρα, 24 Αυγούστου. Σύμφωνα με την κυρία Κεραμέως η πρόταση που έκαναν οι ειδικοί είναι να δοθεί βάρος στην εκπαίδευση της χρήσης μάσκας στους μαθητές της μικρής ηλικίας.

«Η μάσκα είναι εξαιρετικό εργαλείο για να προστατευτούμε από τον ιό» είπε. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα πανεπιστήμια λέγοντας ότι οι φοιτητές θα επιστρέψουν στα έδρανα, διευκρινίζοντας ότι «οι θεωρητικές διαλέξεις μέχρι 50 άτομα αλλά οι μεγάλες διαλέξεις θα γίνονται εξ αποστάσεως». Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων η υπουργός Παιδείας επεσήμανε ότι θα γίνει επικαιροποίηση των μέτρων εάν υπάρξει ανάγκη όπως συνέβη και στο πρώτο διάστημα της επιδημίας στην Ελλάδα.

Το κόστος της μάσκας επιβαρύνει τις οικογένειες

Οσον αφορά στην προμήθεια της μάσκας για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ξεκαθάρισε ότι επαφίεται στον καθένα να φροντίσει γι΄αυτό. Η υπουργός τόνισε, επίσης, στους εκπαιδευτικούς, όσον αφορά στις απουσίες, ότι δικαιολογημένες θα είναι μόνο αν νοσούν οι ίδιοι οι μαθητές ή κάποιο μέλος της οικογένειας ή εάν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.  Η κυρία Κεραμέως τούς τόνισε επίσης ότι  εξ΄αποστάσεως εκπαίδευση θα γίνεται αν κάποιο τμήμα ή σχολείο κλείσει λόγω κρούσματος ή αν υπάρχει τοπικό lockdown.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ