- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εύβοια - Καταστροφές: Θάφτηκε στη λάσπη το Μπούρτζι - 15 εικόνες
Σε απόγνωση οι κάτοικοι που είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται στα ορμητικά νερά
Κακοκαιρία στην Εύβοια: Εικόνες καταστροφής στο Μπούρτζι, έναν από τους οικισμούς που θάφτηκε στη λάσπη, καθώς τα ορμητικά νερά παρέσυραν τα πάντα.
Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι στην Εύβοια, καθώς η κακοκαιρία σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της.
Το Μπούρτζι ήταν ένας από τους οικισμούς που υπέστησαν μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία στην Εύβοια.
Σπίτια πλημμύρισαν από τα ορμητικά νερά, γέμισαν λάσπες, χώματα, πέτρες και ξύλα, ενώ οχήματα παρασύρθηκαν από χειμάρρους, με αποτέλεσμα να καταστραφούν. Το οδικό δίκτυο υπέστη μεγάλες ζημιές, με αποτέλεσμα η πρόσβαση για τους διασώστες να είναι σχεδόν αδύνατη. Μεταξύ άλλων επιστρατεύτηκε και ελικόπτερο για να απεγκλωβιστούν κάτοικοι, ενώ χρησιμοποιήθηκαν και μπουλντόζες.
Στο Μπούρτζι, τον οικισμό στην Εύβοια που θάφτηκε στις λάσπες, επιβεβαιώθηκε ο θάνατος ενός 75χρονου, ο οποίος παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Υπενθυμίζεται ότι οι νεκροί από την κακοκαιρία στην Εύβοια έχουν φθάσει τους 5. Ανάμεσά τους και ένα βρέφος, 8 μηνών, στον οικισμό Πολιτικά το οποίο αστυνομικοί βρήκαν μέσα στις λάσπες. Στο ίδιο χωριό νεκροί είναι και δύο ηλικιωμένοι: ένας 85χρονος και μια 86χρονη, που απεγκλωβίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους από τα σπίτια τους.
Εκτός από το Μπούρτζι, μεγάλες καταστροφές υπέστησαν τα Ψαχνά και τα Πολιτικά. Σημαντικές ζημιές και σε υποδομές και οδικό δίκτυο, με συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ να εντατικοποιούν τις προσπάθειες να επιστρέψει το ρεύμα σε κατοικίες πριν πέσει η νύχτα. Παράλληλα, χωματουργικά μηχανήματα εργάζονται στον κεντρικό δρόμο προς τα Πολιτικά για να καθαρίσουν τον δρόμο και να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία.
Χαρδαλιάς για καταστροφές στην Εύβοια: «Η σκέψη μας είναι στους ανθρώπους που δεν τα κατάφεραν»
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς βρίσκεται στις πληγείσες περιοχές, συντονίζοντας τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν.
Ξεκινώντας την ενημέρωση για την κακοκαιρία στην Εύβοια, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως είναι μια «δύσκολη μέρα σήμερα, η οποία έρχεται μετά από δύσκολη νύχτα», επισημαίνοντας ότι ο κρατικός μηχανισμός έδωσε μια πολύ μεγάλη μάχη κάτω από δύσκολες συνθήκες. «Σήμερα σώθηκαν πολλές ζωές, πολλοί απεγκλωβισμοί. Η σκέψη μας είναι στους ανθρώπους που δεν τα κατάφεραν» τόνισε.
Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020 μεταβαίνει στην Εύβοια ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να δει από κοντά τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία και να συνομιλήσει με τοπικούς φορείς και κατοίκους.
Δείτε τις εικόνες καταστροφής από τον οικισμό Μπούρτζι, ο οποίος επλήγη από την κακοκαιρία στην Εύβοια
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνεργασία του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου
Σχετικά με το πρόστιμο ύψους 300 ευρώ που επιβλήθηκε την περασμένη Κυριακή
Κάλεσμα σε όλους τους designers για υποβολή προτάσεων
Επιχειρούν 52 πυροσβέστες και ένα αεροσκάφος
Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά
Όχημα κατέληξε σε χαντάκι
Δείτε τι έγινε το περασμένο Σάββατο με τον Μάκη στο Fuzz Club
Η φωτιά συνεχίζει να καίει, μήνυμα 112 στους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
«Η μεγαλύτερη αστική απαλλοτρίωση στη χώρα - Πάμε και για ρεκόρ ταχύτητας και ποιότητας» λέει ο Δούκας
Καθώς και δύο ακόμα κατηγορουμένων
Τι αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
Νέα υπόθεση απάτης στην περιοχή
Τι διεκδικούν οι εργαζόμενοι
Τους συνέλαβαν αστυνομικοί μετά από καταδίωξη
Μέχρι πότε θα διαρκέσει η φθινοπωρινή «εισβολή» από τα Βαλκάνια
Τι δήλωσε ο Έλληνας τραγουδιστής
Θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μαζί με τους πρωταγωνιστές της ελληνικής αποστολής
Τι συμβαίνει με την ελληνική ακαδημαϊκή διασπορά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.