Ελλαδα

Η κακοκαιρία σάρωσε την Εύβοια - Δύο νεκροί

Πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια - Εγκλωβίστηκαν πολίτες

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η κακοκαιρία στην Εύβοια προκάλεσε καταστροφές
Η κακοκαιρία στην Εύβοια προκάλεσε καταστροφές © egnomi.gr

Πλημμύρες και εγκλωβισμοί πολιτών από την κακοκαιρία στην Εύβοια - Δύο νεκροί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα - Δραματική κατάσταση.

Μεγάλα προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στην Εύβοια, με νεότερες πληροφορίες να αναφέρουν ότι υπάρχουν δύο νεκροί.

Δρόμοι και σπίτια πλημμύρισαν στην Εύβοια, ενώ πολίτες εγκλωβίστηκαν και χρειάστηκε η συνδρομή αστυνομικών και πυροσβεστών για να απομακρυνθούν με ασφάλεια.

Όπως μετέδωσε το πρωί της Κυριακής 9 Αυγούστου 2020 το Mega, νεκρή από την κακοκαιρία στην Εύβοια είναι μια 86χρονη γυναίκα. Ο δήμαρχος Δίρφυς - Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς, επιβεβαίωσε την είδηση για τον θάνατο της γυναίκας, επισημαίνοντας: «Η κατοικία της ήταν ισόγεια και βρισκόταν κοντά στο ποτάμι στην περιοχή Πολιτικά». Και πρόσθεσε για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή: «Γίνεται τεράστια προσπάθεια από την Πυροσβεστική. Από την αρχή ήταν ο περιφερειάρχης και ο αντιπεριφερειάρχης μαζί μου. Αυτήν τη στιγμή θεωρώ ότι τα περισσότερα περιστατικά είναι ελεγχόμενα».

Λίγη ώρα αργότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Ψαθάς γνωστοποίησε ότι οι νεκροί είναι δύο στα Πολιτικά στην Εύβοια, καθώς ένας 85χρονος έχασε τη ζωή του.

Από την κακοκαιρία που πλήττει το νησί με βροχές και καταιγίδες έχουν προκληθεί προβλήματα σε πολλές περιοχές με τα μεγαλύτερα, ωστόσο, να εντοπίζονται στον Δήμο Δίρφυς - Μεσσαπίων και στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας. Πολλά υπόγεια και ισόγεια σπιτιών πλημμύρισαν και έγιναν δεκάδες κλήσεις για βοήθεια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στην Αστυνομία.

Κακοκαιρία στην Εύβοια: Δραματική η κατάσταση στο Δήμο Δίρφυς - Μεσσαπίων

Σύμφωνα με το eviathema.gr, οικογένειες με μικρά παιδιά εγκλωβίστηκαν σε διαφορετικά σημεία των περιοχών, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να δίνει μάχη όλη τη νύχτα προκειμένου να μεταφέρει τους εγκλωβισμένους σε ασφαλή σημεία.

Ένα όχημα της Αστυνομίας, στην προσπάθεια του να μεταφέρει κάποιους από τους εγκλωβισμένους από τα Πολιτικά στα Ψαχνά, εξετράπη της πορείας του ενώ ο χείμαρρος δεν άφηνε τα υπόλοιπα οχήματα να πλησιάσουν ώστε να βοηθήσουν στη διάσωση. Στο σημείο έσπευσε γερανός ώστε να απεγκλωβίσει το όχημα και εν συνεχεία οι άνθρωποι να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, το νερό σε διάφορα σημεία έφθασε το 1,5 μέτρο, με τα ορμητικά νερά να παρασύρουν αυτοκίνητα. Επί ποδός οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η Πολιτική Προστασία και η Αστυνομία για να βοηθήσουν πολίτες.

Κακοκαιρία στην Εύβοια: Πλημμύρισαν δρόμοι
Κακοκαιρία στην Εύβοια: Πλημμύρισαν δρόμοι © egnomi.gr

Δρόμοι... ποτάμια στην Εύβοια από την κακοκαιρία
Δρόμοι... ποτάμια στην Εύβοια από την κακοκαιρία © egnomi.gr

Σε δημοσίευμά του το egnomi.gr ανέφερε ότι υπερχείλισε ο ποταμός Λήλας και το νερό πέρασε πάνω από τις γέφυρες του Αφρατίου και του Βασιλικού, ενώ πολλά προβλήματα με υπερχειλίσεις και πλημμύρες προκλήθηκαν στα Ψαχνά και τα Πολιτικά.

Τα ορμητικά νερά του Λήλα

Προβλήματα με πλημμύρες καταγράφονται και στο Μπούρτζι του Δήμου Χαλκιδέων. Οι δρόμοι έγιναν... ποτάμια, πολλά σπίτια πλημμύρισαν, αυτοκίνητα μετακινήθηκαν από τα ορμητικά νερά, μάντρες έσπασαν, ενώ κινδύνευσαν και ανθρώπινες ζωές, σύμφωνα με αναφορές κατοίκων στα social media.

Μάλιστα, όπως επιβεβαίωσε και ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, με δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό, υπάρχουν εγκλωβισμένοι κάτοικοι της περιοχής και γίνεται επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό τους. Η νύχτα λόγω της κακοκαιρίας στην Εύβοια ήταν δύσκολη στον Δήμο Δίρφυς - Μεσσαπίων, όπως φαίνεται και από τα βίντεο.

Κοντοδεσπότι Ευβοίας Πλημμύρισαν οι δρόμοι

Πλημμυρισμένοι οι Δρόμοι στον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων

Σύμφωνα με το eviathema gr, στον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων δρόμοι και σπίτια πλημμύρισαν. Το οδικό δίκτυο της περιοχής έχει υποστεί ζημιές, δυσχεραίνοντας το έργο πυροσβεστών και αστυνομικών. Σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί και στον δρόμο Χαλκίδας-Αρτάκης, στην Έξω Παναγίτσα, στο ύψος του καταστήματος «Σταθμός», όπου στο οδόστρωμα έχει συγκεντρωθεί μεγάλος όγκος νερού και υπάρχει κίνδυνος για τους διερχόμενους οδηγούς.

Η Τροχαία Χαλκίδας διακόπτει κατά διαστήματα την κυκλοφορία των οχημάτων, προκειμένου να αποφευχθεί κάποιο ατύχημα. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη των έντονων καιρικών φαινομένων.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ