- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στον καιρό απέδωσε το δυστύχημα ο διαχειριστής του λούνα παρκ
Ο 13χρονος στο Ελληνικό δεν ήταν το μόνο θύμα
Κατά την απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας ο διαχειριστής του λούνα παρκ απέδωσε το δυστύχημα στα έντονα καιρικά φαινόμενα. Ο κατηγορούμενος προσκόμισε στην ανακρίτρια δικαιολογητικά για τη λειτουργία του λουνα παρκ και του παιχνιδιού, τα οποία όπως είπε, δεν τα προσκόμισε στο Δήμο γιατί δεν του ζητήθηκαν.
Όπως φέρεται να ανέφερε στην ανακρίτρια, το επίμαχο παιχνίδι ήταν καινούριο και είχαν καλέσει την ελεγκτική εταιρία να πραγματοποιήσει τον έλεγχο των μηχανημάτων. «Ό,τι συνέβη ήταν αποτέλεσμα ενός έντονου καιρικού φαινομένου» φέρεται να υποστήριξε.
Την ίδια ώρα, οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι με προσφυγή τους χαρακτηρίζουν άκυρο το κατηγορητήριο με το οποίο αναβαθμίστηκε η πλημμεληματική κατηγορία σε κακούργημα από την ανακρίτρια.
Εν τω μεταξύ το δυστύχημα στο Ελληνικό φαίνεται να μην είναι το πρώτο. Αποκαλύφθηκε ότι τον Σεπτέμβριο του 2010 στη Μυτιλήνη στο ίδιο λούνα παρκ που λειτουργούσε στην άκρη της πλαζ «Τσαμάκια» της Μυτιλήνης τραυματίσθηκε σοβαρά στον αυχένα ένας 16χρονος. Ο μαθητής νοσηλεύθηκε στο Νοσοκομείο ΚΑΤ της Αθήνας εξαιτίας του τραυματισμού του, στις 5 Σεπτεμβρίου του 2010, ενώ έπαιζε στο λούνα παρκ που είχε εγκατασταθεί μέσα στην πλαζ «Τσαμάκια». Το περιστατικό εξελίχθηκε στις 11:30 το βράδυ όταν ο αδελφός του αναζήτησε το 16χρονο με το που έσβησαν τα φώτα του λούνα παρκ και τον βρήκε χτυπημένο στο κεφάλι. Ο νεαρός μεταφέρθηκε αμέσως στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, από όπου αποφασίστηκε στη συνέχεια η διακομιδή του στο ΚΑΤ Αθηνών όπου και νοσηλεύτηκε, αφού το χτύπημά του στον αυχένα κρίθηκε σοβαρό.
Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διαδραματίστηκε το συμβάν, στην πραγματικότητα δεν ξεκαθαρίστηκαν ποτέ. Σύμφωνα με την Αστυνομία, στην κατάθεση που έδωσε ο αδελφός του νεαρού τραυματία εικαζόταν πως ο αδελφός του τραυματίστηκε όσο έπαιζε στο τραμπολίνο του λούνα παρκ, ενδεχομένως λόγω του ότι έσβησαν τα φώτα στον χώρο. Οι Αρχές συνέλαβαν τότε τον αλλοδαπό υπεύθυνο λειτουργίας του λούνα παρκ, ο οποίος και αφέθηκε ελεύθερος το ίδιο βράδυ με εντολή του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης, αλλά όχι τον ιδιοκτήτη του.
Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, ο συγκεκριμένος τραυματισμός στη Μυτιλήνη δεν ήταν ο πρώτος στη ιστορία του συγκεκριμένου λούνα παρκ.
Τον Δεκαπενταύγουστο του 2010 στη Χίο, 20 μέρες πριν το συμβάν στη Μυτιλήνη, το παιχνίδι της «ρόδας» θα μετατρεπόταν σε "εφιάλτη" για τρία ανήλικα παιδιά του νησιού, καθώς η τεράστια ρόδα στην οποία επέβαιναν παρουσίασε πρόβλημα με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ελεύθερη πτώση στο έδαφος. Ασθενοφόρο μετέφερε τότε τρεις τραυματίες στο Νοσοκομείο της Χίου. Οι υπεύθυνοι του λούνα παρκ συνελήφθησαν και εναντίον του ιδιοκτήτη ασκήθηκε δίωξη για σωματικές βλάβες από αμέλεια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα
Καθυστερήσεις άνω των 36 μηνών στα Σεπόλια και σε άλλους τέσσερις σταθμούς
Διακοπή κυκλοφορίας για οχήματα άνω των 10 τόνων - Ποιοι εναλλακτικοί δρόμοι προτείνονται
Βελτιωμένη η εικόνα στο δύσβατο μέτωπο - Επιχειρούν πεζοπόρα τμήματα και εναέρια μέσα
Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν στο μέτωπο της πυρκαγιάς
Γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά
Η γιατρός μητέρα του το επανέφερε με ΚΑΡΠΑ
Στο έργο της κατάσβεσης λαμβάνουν μέρος 60 πυροσβέστες
Εκδηλώθηκε σε ορεινή περιοχή μακριά από οικισμούς - Στη μάχη και ελικόπτερο
Η Πυροσβεστική τονίζει ότι η ανθρώπινη αμέλεια παραμένει η κύρια αιτία εκδήλωσης πυρκαγιών
Συλλήψεις σε Έβρο, Σουφλί και Φέρες - Κατασχέθηκαν οχήματα και κινητά τηλέφωνα
Αναλυτικά οι αλλαγές στα δρομολόγια που θα ισχύσουν από την Κυριακή
Η εικόνα της αγοράς σε τρεις μεγάλες φοιτητουπόλεις - Συμβουλές για ασφαλή αναζήτηση
Ισχυροί άνεμοι και βροχές προκάλεσαν εκατοντάδες περιστατικά - Σε επιφυλακή οι αρχές
Πρωτοποριακό σύστημα ανάκτησης ενέργειας στη Γραμμή 1 του ΗΣΑΠ από τη ΣΤΑ.ΣΥ
Χιλιάδες ταξιδιώτες αναχωρούν για τα νησιά - Σε επιφυλακή το Λιμενικό Σώμα ενόψει Σαββατοκύριακου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.