- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ένας μετανάστης από το Καμερούν καταγγέλλει πως αναγκάστηκε να κατέβει από το τρένο στη Λαμία επειδή οι άλλοι επιβάτες νόμιζαν πως είχε κορωνοϊό
Ρατσιστικό περιστατικό καταγγέλλει 48χρονος μετανάστης από το Καμερούν, αναφέροντας ότι τον ανάγκασαν να κατέβει από το τρένο στη Λαμία, επειδή πίστευαν ότι έχει κορωνοϊό
Το συμβάν σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην αμαξοστοιχία Αθήνας - Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το lamiareport.gr. Στο Σταθμό του Λιανοκλαδίου επιβάτες πέταξαν στην κυριολεξία εκτός τρένου 48χρονο αλλοδαπό γιατί πίστευαν ότι έχει covid-19.
Λίγες στιγμές νωρίτερα στον έλεγχο του εισιτηρίου του, είχε βρεθεί ότι είχε εισιτήριο μέχρι Λιβαδειά καθώς δεν είχε άλλα χρήματα για να φθάσει στον προορισμό του που ήταν η Καρδίτσα. Δείχνοντας τότε όλα τα χαρτιά του αποκαλύφθηκε, ότι έχει χαρτί στο οποίο αναφέρεται ότι έχει περάσει covid-19 τον Μάιο.
Ακολούθησε πανικός στο βαγόνι με τους υπόλοιπους επιβάτες να απαιτούν να κατέβει από το τρένο, κατά δήλωση των υπευθύνων της εταιρίας, που φοβήθηκαν ότι θα τον λιντσάρουν.
Μάλιστα όπως ο ίδιος o 48χρονος είπε στο LamiaReport ο ελεγκτής ήταν εκείνος που του ζήτησε να καθίσει στο πάτωμα μέχρι να κατέβει στον επόμενο σταθμό που ήταν το Λιανοκλάδι, ενώ φέρεται να ενημερώθηκε η αστυνομία και το ΕΚΑΒ.
Γεγονός είναι πάντως ότι στο Λιανοκλάδι εκτός από την αστυνομία, βρέθηκε και ασθενοφόρο προετοιμασμένο να μεταφέρει ύποπτο κρούσμα κορονοϊού στο Νοσοκομείο Λαμίας.
Το ασθενοφόρο οδήγησε τελικά στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας τον αλλοδαπό άντρα, όπου εκεί διαπιστώθηκε ότι είναι υγιέστατος και το σημαντικότερο: ότι το περιβόητο χαρτί έλεγε ότι είχε περάσει covid-19 και είχε εξέλθει υγιής από το Πανεπιστημιακό της Λάρισας τον περασμένο Μάιο.
Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Λαμιέων Παναγιώτης Στασινός, ο οποίος έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά και μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας προσέγγισαν τον μετανάστη στα Επείγοντα του Νοσοκομείου. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 48χρονος μέχρι πρότινος φιλοξενούνταν στο πλαίσιο του προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Καρδίτσα.
Με ενέργειες του Δήμου Λαμιέων και του κ. Στασινού, εξασφαλίσθηκαν στον άνθρωπο τα απαραίτητα εισιτήρια, ενώ ζητήθηκαν εξηγήσεις από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το πώς ένας επιβάτης της αποβιβάστηκε με το ζόρι, όπως επίσης πως εστάλη με το ζόρι για εξετάσεις.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Τα ίχνη της χάθηκαν από χώρο παιδικής προστασίας
Οι δικαστές έδωσαν όνομα, τόπο βάπτισης και όρισαν διατροφή σε υπόθεση διαζευγμένων γονέων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.