Ελλαδα

Κοτανίδου για κορωνοϊό: Όσοι δεν πιστεύουν, ας έρθουν στις ΜΕΘ

Για να δουν από κοντά τους ασθενείς με Covid-19

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
koronoios-meth.jpg
Κορωνοϊός στην Ελλάδα © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Αγγελική Κοτανίδου για κορωνοϊό: Να έρθουν στις ΜΕΘ νοσοκομείων και να δουν από κοντά ασθενείς με Covid-19 όσοι δεν πιστεύουν ότι υπάρχει.

Μήνυμα προς όλους όσους αμφισβητούν τα δεδομένα για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα έστειλε εκ νέου η καθηγήτρια Πνευμονολογίας Αγγελική Κοτανίδου.

Απευθυνόμενη στους δύσπιστους και στους συνωμοσιολόγους που αμφισβητούν ακόμη και την ύπαρξη του κορωνοϊού η Αγγελική Κοτανίδου τούς ζήτησε να έρθουν στις ΜΕΘ.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η Αγγελική Κοτανίδου κάλεσε όσους δυσπιστούν, να επισκεφθούν τις ΜΕΘ για να δουν από κοντά την κατάσταση των ανθρώπων που νοσούν με κορωνοϊό.

«Εγώ τους καλώ να έρθουν στις ΜΕΘ και να δουν τους ασθενείς που νοσούν με κορωνοϊό. Μόνο έτσι θα μπορούσαν να πειστούν ότι υπάρχει και είναι κάτι που μπορεί να προσβάλει τον οποιονδήποτε: Από ένα μικρό μωρό μέχρι έναν άνθρωπο άνω των 100 ετών. Δεν έχει ηλικία» ξεκαθάρισε.

Και πρόσθεσε: «Όποιος δεν το πιστεύει, μπορεί να δει τις εικόνες που βλέπουμε στις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, ή τις εικόνες που βλέπαμε μέχρι προσφάτως στη γειτονική Ιταλία. Και οι Ιταλοί έχουν ένα ποσοστό των ανθρώπων που ήταν δύσπιστοι, όμως μετά από αυτά που είδαν, θεωρώ ότι έχουν πειστεί».

«Ευτυχώς τα περισσότερα κρούσματα είναι ασυμπτωματικά. Μας ανησυχούν όσοι μπαίνουν στο νοσοκομείο με συμπτώματα. Τα περισσότερα κρούσματα των τελευταίων ημερών είναι ασυμπτωματικά και αφορούν νέους ανθρώπους. Το κακό είναι ότι οι νέοι μπορεί να νοσήσουν χωρίς να το καταλάβουν και να μεταφέρουν τον ιό σε πολύ κόσμο» προειδοποίησε η Αγγελική Κοτανίδου. Και συμπλήρωσε: «Ελπίζω να αποφύγουμε το ενδεχόμενο χρήσης μάσκας σε ανοιχτούς χώρους».

Σημειώνεται ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Τρίτη 4 Αυγούστου 2020 ότι επιβεβαιώθηκαν 121 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ