Ελλαδα

Τάσιος: Η πληρότητα στα ξενοδοχεία - Χωρίς μέτρα με τα airbnb

«Η σεζόν έχει τελειώσει και ο προβληματισμός για το 2021 είναι ποιος θα μείνει, ποιος θα αντέξει»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ξενοδοχείο στη Σαντορίνη
Ξενοδοχείο στη Σαντορίνη - Αρχείου © MatthewRR/ Pixabay

Για «μέση πληρότητα 25% τον Ιούλιο», έκανε λόγο ο Γρηγόρης Τάσιος - Χωρίς μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό τα airbnb.

«Η σεζόν έχει τελειώσει και ο προβληματισμός για το 2021 είναι ποιος θα μείνει, ποιος θα αντέξει», ανέφερε ο Γρηγόρης Τάσιος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, μιλώντας στον Θέμα 104.6.

Ο κ. Τάσιος έκανε λόγο για μέση πληρότητα 25% τον Ιούλιο, ποσοστό που διαμορφώνεται στις «μεγάλες πόλεις οριακά στο διψήφιο», χωρίς να εξαιρείται η Αθήνα. Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων παρατήρησε πως οι τουρίστες που τίθενται σε καραντίνα «προέρχονται όλοι από βραχυχρόνια μίσθωση», καταγγέλλοντας ότι «αυτή τη στιγμή έχουμε τη βραχυχρόνια (μίσθωση) εκτός πλαισίου πρωτοκόλλων».

Κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τη βραχυχρόνια μίσθωση, «από που προκύπτει ότι όλα είναι καλά; που καταγράφονται; που υπάρχει γιατρός αναφοράς;», διερωτήθηκε ο κ. Τάσιος και πρόσθεσε ότι «πρέπει να επιβάλουμε την τάξη. Από τη στιγμή που έχω χάσει τη χρονιά και δανειζόμαστε για μια πενταετία, δεν μπορώ να έχω την αγορά ανεξέλεγκτη».

Ο κ. Τάσιος εκτίμησε ακόμη πως «το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου θα έχουμε ένα μεγάλο κομμάτι κλεισίματος μονάδων, με τον ετήσιο τζίρο του κλάδου να πέφτει από τα 18δις ετησίως στα 3δις φέτος. Στο πλαίσιο αυτό, εγώ βλέπω έναν Αύγουστο που μπαίνει μισός και από τα καταλύματα 6.000 λειτουργούν δηλαδή είμαστε οι μισοί και καταγράφουμε και 25% μέση πληρότητα», ανέφερε σχετικά ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

«Πρέπει πάσει θυσία να υιοθετηθεί ένα έξτρα βοήθημα για τους εργαζόμενους το χειμώνα», ζήτησε ο κ. Τάσιος, μαζί με πολλαπλές ρυθμίσεις για τα χρέη στο δημόσιο και αναδιάρθρωση δανείων από πλευράς τραπεζών. Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως «ο κόσμος είναι φοβισμένος, ενώ τα στοιχεία δείχνουν μηδέν για την ηπειρωτική χώρα ως προς την τουριστική κίνηση. Εδώ μιλάμε για 5-20 Αυγούστου” ως προς τη περίοδο ζήτησης του εσωτερικού τουρισμού, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι τέτοια που φοβάται ο κόσμος», κατέληξε.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ