Ελλαδα

Μυτιλήνη: Έφτασαν δύο βάρκες με 58 πρόσφυγες και μετανάστες

Ανεβαίνει ο αριθμός των αφίξεων από τις αρχές Ιουλίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα ελεγχθούν και στη συνέχεια θα τεθούν σε καραντίνα οι 58 πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι έφτασαν σήμερα, 18 Ιουλίου στη Μυτιλήνη
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ | ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΚΟΥ

Από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα ελεγχθούν και στη συνέχεια θα τεθούν σε καραντίνα οι 58 πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι έφτασαν σήμερα, 18 Ιουλίου στη Μυτιλήνη

Δύο λέμβοι με πρόσφυγες και μετανάστες, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, διαφόρων εθνικοτήτων, αφίχθησαν σήμερα Σαββάτο 18 Ιουλίου στη Μυτιλήνη.

Η πρώτη, με 20 επιβαίνοντες, έφθασε πολύ κοντά στο Μόλυβο, βόρεια της Μυτιλήνης. Eνώ η δεύτερη, με 38 επιβαίνοντες, έφθασε στα Τσόνια στα βόρεια ανατολικά του νησιού.

Με τους σημερινούς αφιχθέντες ανεβαίνει στους 98 ο αριθμός όσων έφθασαν στο νησί από τις αρχές Ιουλίου.

Οι αφιχθέντες θα ελεγχθούν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ενώ μετά θα μεταφερθούν στη δομή καραντίνας στα Μεγάλα Θέρμα, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι παράταση έως και τις 19 Ιουλίου έχουν πάρει τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας των διαμενόντων στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (KYT) της χώρας, με κοινή απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Στόχος είναι η πρόληψη εμφάνισης και διασποράς κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι ώρες εξόδου ορίζονται από 07:00 έως και 21:00 και στις περιπτώσεις που δεν διατίθενται μέσα μεταφοράς, επιτρέπεται η έξοδος έως εκατόν πενήντα ατόμων την ώρα, σε ομάδες μικρότερες των δέκα ατόμων. Τα αναφερόμενα στην απόφαση μέτρα αφορούν σε όλες τις δομές φιλοξενίας της χώρας.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ