- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ιδιαίτερα αυξημένη είναι σήμερα, 18 Ιουλίου η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς όλο και περισσότεροι Αθηναίοι φεύγουν για τις καλοκαιρινές διακοπές τους
Αυξάνονται τα δρομολόγια των πλοίων στον Πειραιά με το δεύτερο κύμα των αδειούχων του Ιουλίου να κατακλύζει το λιμάνι από νωρίς το πρωί. Ιδιαίτερα αυξημένη είναι και σήμερα η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς όλο και περισσότεροι Αθηναίοι φεύγουν για τις καλοκαιρινές διακοπές τους.
Μεγάλες ουρές σχηματίστηκαν από ταξιδιώτες έξω από το πλοία περιμένοντας υπομονετικά για να επιβιβαστούν. Οι επιβάτες φαίνεται να τηρούν τα μέτρα προστασίας φορώντας μάσκες, ενώ οι περισσότεροι ανάμεσά τους είναι νεαρά παιδιά που μόλις έδωσαν πανελλήνιες. Οι λιμενικοί ρυθμίζουν την κίνηση και κατευθύνουν τα αυτοκίνητα ως προς το πού πρέπει να παρκάρουν και πώς να σεβαστούν τους πεζούς.
Όλα αυτά, ενώ το φετινό καλοκαίρι είναι, λόγω κορωνοϊού, πολύ διαφορετικό από τα προηγούμενα, καθώς εκτός από τα μέτρα προστασίας ενάντια στην εξάπλωση της πανδημίας, ο τουρισμός είναι αισθητά πεσμένος. Παράλληλα, η οικονομική δυσπραγία που επέφερε η πανδημία δεν επιτρέπει στους Έλληνες να κάνουν διακοπές όπως τα προηγούμενα χρόνια. Ωστόσο, έστω και για λίγες ημέρες, οι περισσότεροι καταφέρνουν να «αποδράσουν», έστω και για διάστημα λίγων ημερών.
Όπως είναι αναμενόμενο, κατά τη διάρκεια της επιβίβασης, όλοι οι ταξιδιώτες φορούν μάσκα υποχρεωτικά, ωστόσο αρκετές είναι οι καταγγελίες ότι στο εσωτερικό των πλοίων, πολλοί είναι εκείνοι που τις βγάζουν.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χείμαρρος πέρασε μέσα από το χωριό
Σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο
Η ηλιοφάνεια στο νησί προκάλεσε την πρωτοβουλία των μαθητών να παρελάσουν
Πού υπάρχουν προβλήματα
Ο καιρός ήταν τελικά σύμμαχος
Το μήνυμά του για την επέτειο του «ΟΧΙ»
Ποιες περιοχές χρειάζονται προσοχή
Σε πρώτο πλάνο η «Ασπίδα του Αχιλλέα»
Από την «Ασπίδα του Αχιλλέα» στη «Σφεντόνα του Δαβίδ»
Το πρόγραμμα της 28ης Οκτωβρίου
Με συννεφιά και λίγη βροχή στις περισσότερες περιοχές του Λεκανοπεδίου
Όλα τα νεότερα για τον καιρό τις επόμενες ώρες
Οι περιοχές σε Red Code
Με στίχους του Οδυσσέα Ελύτη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.