- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Προσγειώθηκε στη Ρόδο τσάρτερ της TUI από Σουηδία παρά την απαγόρευση μέχρι τις 15 Ιουλίου.
Παρά την απαγόρευση τουλάχιστον μέχρι και τις 15 Ιουλίου, τσάρτερ της TUI από Σουηδία προσγειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, 2 Ιουλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου. Συγκεκριμένα,η πτήση τσάρτερ της TUI από τη Στοκχόλμη προσγειώθηκε λίγο μετά τις 4:30 στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου
Θυμίζουμε, ωστόσο, πως υπάρχει απαγόρευση για ταξίδια από και προς Βρετανία, Τουρκία και Σουηδία, τουλάχιστον μέχρι και τις 15 Ιουλίου.
Η NOTAM (Ειδοποίηση προς Αεροπόρους), που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), είναι ξεκάθαρη, καθώς αναφέρει: «Επεκτείνεται μέχρι την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020 και ώρα 23:59 η αναστολή όλων των πτήσεων μετακίνησης επιβατών από και προς την Ελλάδα με το Ηνωμένο Βασίλειο, την Τουρκία και τη Σουηδία».
Η πτήση έφτασε στη Ρόδο με δημοσιογράφους και εκπροσώπους της ταξιδιωτικής εταιρείας TUI, με στόχο τη διαφήμιση και την προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Ωστόσο, σύμφωνα με το MEGA, στο αεροπλάνο επέβαιναν και τουρίστες από τη Σουηδία που ήρθαν στη Ρόδο για διακοπές και για τους οποίους δεν προβλέπεται ειδική άδεια. Μάλιστα το ρεπορτάζ αναφέρει ότι δεν είχαν ιδέα για την απαγόρευση πτήσεων από τη Σουηδία.
Θεοχάρης: «Είναι μια πτήση με ειδική άδεια»
Παρέμβαση για το ζήτημα πραγματοποίησε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, που ανέφερε ότι η πτήση είχε ειδική άδεια. «Τεστάρονται ήδη όλοι από την πτήση και δεν υπάρχει ζήτημα ασφάλειας. Πράγματι ένα μεγάλο μέρος της πτήσης, περίπου 30% με 40% είναι δημοσιογράφοι και στελέχη της TUI που έρχονται για να δουν πώς λειτουργούν τα πράγματα, ώστε να προωθηθεί ο τουρισμός», είπε στο MEGA.
Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, δόθηκε ειδική άδεια, για λόγους προώθησης της χώρας, μετά από συνεννόηση των ελληνικών αρχών με τη σουηδική πρεσβεία.
«Δεν απαγορεύεται σε κανένα τουρίστα να έρθει από την Σουηδία ή το Ηνωμένο Βασίλειο. Δεν κάνουμε διακρίσεις με βάση την εθνικότητα. Αυτό που απαγορεύεται είναι η απευθείας πτήση. Αν έρθουν από άλλη χώρα επιτρέπεται», υποστήριξε ο υπουργός Τουρισμού.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρώτη αντίδραση της εταιρείας - «Προτεραιότητά οι 2.500 εργαζόμενοι και η επαναλειτουργία των καταστημάτων»
Η ανακοίνωση με αφορμή το χθεσινό άρθρο αντεισαγγελέα
Κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες Αρχές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στο εδώλιο του Εφετείου επρόκειτο να καθίσουν σήμερα οι 12 κατηγορούμενοι
Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Το χρονικό της υπόθεσης
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Στο πλαίσιο των εορτασμών για την 28η Οκτωβρίου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Γεμάτο νοσταλγία το σημερινό σκίτσο
Δείτε τους πίνακες με όλους τους δρόμους που επηρεάζονται
Έως 24 βαθμούς η θερμοκρασία
114 νέες εισαγωγές COVID-19 και 52 για γρίπη την τελευταία εβδομάδα
Οι καταναλωτές καλούνται να μην το καταναλώσουν - Η ανακοίνωση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.