- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ: Από σήμερα 30/6 οι αιτήσεις στην Εργάνη
Για τη μείωση του χρόνου εργασίας των εργαζομένων - Διευκρινίσεις ζητούν οι επιχειρήσεις
Το πρόγραμμα ΣΥΝ - ΕΡΓΑΣΙΑ παρέχει την δυνατότητα στους εργοδότες να μειώνουν τον χρόνο εβδομαδιαίας εργασίας των μισθωτών μέχρι και 50%, καταβάλλοντας αντίστοιχα μειωμένο μισθό.
Από σήμερα 30 Ιουνίου 2020, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαπενθημέρου εφαρμογής του μηχανισμού ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, θα μπορεί πλέον από τις επιχειρήσεις να δέχεται την υποβολή του αθροίσματος των συμβατικών ωρών/ μήνα καθώς και την προαναγγελία μεσοσταθμικής μείωσης ωρών εργασίας/ μήνα.
Το πρόγραμμα ΣΥΝ - ΕΡΓΑΣΙΑ παρέχει την δυνατότητα στους εργοδότες να μειώνουν τον χρόνο εβδομαδιαίας εργασίας των μισθωτών μέχρι και 50%, καταβάλλοντας αντίστοιχα μειωμένο μισθό.
Για τον χρόνο που οι μισθωτοί δεν εργάζονται, το κράτος θα καταβάλλει οικονομική ενίσχυση σε ποσοστό 60% επί των χαμένων καθαρών αποδοχών.
Η πληρωμή των εργαζομένων που θα ενταχθούν στον Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», καταβάλλεται εντός του πρώτου δεκαημέρου κάθε επόμενου μήνα εφαρμογής του Μηχανισμού.
Ωστόσο πολλές επιχειρήσεις ζητούν διευκρινίσεις από το υπουργείο Εργασίας σε ότι αφορά τον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ καθώς δεν έχουν δοθεί διευκρινίσεις για το πως θα γίνει η μείωση του ωραρίου εργασίας ως 50%.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες αναμένονται διευκρινίσεις αν η μείωση του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας αφορά μόνο μείωση ημερήσιων ωρών εργασίας ή αφορά και ημέρες καθώς υπάρχουν πολλοί εργαζόμενοι που εργάζονται με βάρδιες και δεν μπορεί να γίνει μείωση του ημερήσιου ωραρίου.
Ειδικότερα οι επιχειρήσεις ζητούν η μείωση του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας να μην αφορά το ημερήσιο ωράριο αλλά να μπορούν οι εργοδότες να μειώσουν για παράδειγμα το 50% των ωρών εργασίας με την δυνατότητα οι εργαζόμενοι να μην εργάζονται όλες τις ήμερες.
Έτσι η διευκρινιστική απόφαση του υπουργείου Εργασίας θα ορίζει αν αφορά αποκλειστικά τον εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας μέσω του ημερήσιου ωραρίου ή αν αφορά γενικότερα τον μέσο εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δημοσιεύματα τον συνέδεσαν με την υπόθεση λόγω συνωνυμίας
Πότε θα γίνει η κηδεία του - Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα
Δείτε το σημερινό του σκίτσο
Αναλυτική πρόγνωση από το Meteo
O κόσμος είχε συγκεντρωθεί από νωρίς
To παιδί βρίσκεται στη ΜΕΘ του Παίδων
Νέα χρηματοδοτική πρόσκληση
Πρωταγωνιστικό ρόλο διεκδικούν τα σούπερ μάρκετ
Επιχειρούν τρία εναέρια μέσα
3.450 μαθητές διεκδίκησαν 1.786 θέσεις
Από τα 100 χρόνια της Έκθεσης και τις νέες υποδομές μέχρι την Ιαπωνία, την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και τον τουρισμό όλο τον χρόνο
Πρέπει να θέσουμε τα προγράμματα σπουδών της Μέσης Εκπαίδευσης αλλά και της Βασικής σε μια τελείως άλλη βάση
Δείτε το σημερινό του σκίτσο
Οδηγός για όσα εφαρμόζονται πρώτη φορά το σχολικό έτος 2026 - 2027
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.