- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πανελλαδικές 2020: Βατά θέματα στη Φυσική
Οι παγίδες κρύβονται στις πολλές πράξεις που κλήθηκαν να κάνουν οι υποψήφιοι
Τα θέματα ήταν βατά, αν και δεν έλειψαν οι πολλές πράξεις, λένε οι καθηγητές για τη Φυσική στην οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών.
Αρκετά βατά χαρακτηρίζονται τα σημερινά θέματα του μαθήματος της Φυσικής (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, αν και δεν έλειψαν οι πολλές πράξεις.
«Τα θέματα ήταν βατά, αν και δεν έλειψαν οι πολλές πράξεις, με αποτέλεσμα οι μαθητές να πρέπει να αναλώνονται σε αυτές και όχι τόσο στο να αναπτύξουν την κριτική τους ικανότητα», ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Κωνσταντίνος Σαχπατζίδης, φυσικός, καθηγητής στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Αγίου Δημητρίου.
Όπως επεσήμανε, ιδιαίτερα για τα θέματα του νέου συστήματος, αυτά ήταν καλά διατυπωμένα και κάλυπταν ικανοποιητικά την ύλη και οι μαθητές με βάσεις και γνώσεις Φυσικής δεν θα δυσκολευτούν ιδιαίτερα.
Συγκεκριμένα, για το Δ θέμα, το οποίο συνδύαζε διαφορετικά κεφάλαια της ύλης, εκεί -όπως σημείωσε ο κ. Σαχπατζίδης- οι μαθητές πιθανώς να «χαθούν» με τις πολλές πράξεις, ωστόσο οι καλοί μαθητές αναμένεται να τα πάνε καλά.
Όσον αφορά τα θέματα του παλαιού συστήματος, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σαχπατζίδης, είχαν και εκείνα ίδια κλιμάκωση και χαρακτηρίζονται βατά, για καλά προετοιμασμένους μαθητές, χωρίς να λείψουν και από εκεί οι πολλές πράξεις.
Σημειώνεται, ότι σήμερα εξετάστηκαν και οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, που έχουν επιλέξει το παλαιό σύστημα, στο μάθημα των Λατινικών. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αθανάσιος Σταυριανόπουλος, φιλόλογος και καθηγητής επίσης στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Αγίου Δημητρίου, τα θέματα ήταν γενικά εύκολα και κλιμακούμενης δυσκολίας, αν και κάποια εξ αυτών ήταν λίγο πιο απαιτητικά.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιοι απαρτίζουν το νέο διοικητικό συμβούλιο
Οι οδηγίες του υπουργείου Παιδείας
Το δικαστήριο έκανε δεκτές τις δηλώσεις παράστασης συγγενών, τραυματιών και του Δημοσίου
Ανεβαίνει η θερμοκρασία τις επόμενες δύο εβδομάδες
Στον καβγά συμμετείχαν και άλλες μαθήτριες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»
Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι ενόψει καλοκαιριού
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Έχουμε έναν όμορφο τόπο που λείπουν οι νέοι» αναφέρει ο δήμαρχος
Οι Αρχές περιμένουν κρίσιμα στοιχεία από τα εγκληματολογικά εργαστήρια
Χιλιάδες ιδιοκτήτες δεν έχουν προχωρήσει σε απογραφή
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Σε ποιες περιοχές χρειάζεται προσοχή
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.