Ελλαδα

ΟΠΕΚΑ: Πότε ανοίγει ξανά η πλατφόρμα για επίδομα παιδιού

Ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε για τις αιτήσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ανακοινώθηκε πότε ανοίγει ξανά η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ για το επίδομα παιδιού
Ανακοινώθηκε πότε ανοίγει ξανά η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ για το επίδομα παιδιού/© Pixabay

ΟΠΕΚΑ: Αυτή είναι η ημερομηνία που ανοίγει ξανά η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού - Τι ισχύει με τις αιτήσεις.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να επαναλειτουργήσει η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ για το επίδομα παιδιού.

Μόλις ανοίξει η πλατφόρμα του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) θα ξεκινήσει και η υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους.

Όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020 η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ θα ανοίξει και πάλι τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, λόγοι τεχνικής αναβάθμισης, που στοχεύουν στην καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του πολίτη, οδήγησαν σε αυτήν την ολιγοήμερη διακοπή λειτουργίας.

Για όσους έχουν υποβάλει αίτημα για επίδομα παιδιού, γνωστοποιείται ότι η 3η δόση θα καταβληθεί στις 31 Ιουλίου 2020, ημέρα κατά την οποία πλέον καταβάλλονται τα επιδόματα.

Γενικότερα, οι ενδιαφερόμενοι για το επίδομα παιδιού μπορούν, από τις 15 Ιουνίου 2020, να υποβάλουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) (idika.gr) ή μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΑ (opeka.gr), με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασής τους στο TAXISnet.

ΟΠΕΚΑ - Επίδομα παιδιού: Χρηστικές οδηγίες για τους δικαιούχους 

Το επίδομα παιδιού υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα, που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020 και σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαριστική φορολογική δήλωση.

Άρα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, οι δικαιούχοι, προκειμένου να γνωρίζουν το ποσό του επιδόματος που δικαιούνται και για να αποφύγουν τη σώρευση αχρεωστήτως καταβληθέντων χρημάτων, θα πρέπει να σπεύσουν να υποβάλουν τη φορολογική δήλωσή τους για το τρέχον έτος, ώστε αυτή να εκκαθαριστεί εγκαίρως.

Σε αυτό το σημείο, διευκρινίζεται ότι, μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης του τρέχοντος έτους ή της τροποποιητικής, το ποσό που επιδόματος επανυπολογίζεται αυτομάτως με βάση το δηλούμενο εισόδημα και δεν απαιτείται υποβολή εκ νέου αίτησης Α21.

Σημειώνεται ότι, για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού, η αίτηση πρέπει να έχει υποβληθεί οριστικά -να έχει πατηθεί η ένδειξη υποβολή και όχι απλώς και μόνον να έχουν συμπληρωθεί τα στοιχεία του δικαιούχου- και να έχει εγκριθεί.

Αίτηση, η οποία έχει αποθηκευθεί προσωρινά και όχι οριστικά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπ’ όψιν.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται το σύνδεσμο http://www.idika.gr/epidomapaidiou/2020/Home/FAQ και να διαβάζουν τις ερωτήσεις - απαντήσεις, προκειμένου να τους γίνονται σαφείς τυχόν δικές τους απορίες.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ