Ελλαδα

Βιτριόλι: Το σχέδιο για τον εντοπισμό του ηθικού αυτουργού

Η αστυνομία προσπαθεί να συνθέσει το «παζλ»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παίκτρια του Deal η 34χρονη Ιωάννα που της επιτέθηκαν με βιτριόλι

Οι αστυνομικοί περιμένουν το «οκ» των γιατρών για να συναντήσουν την Ιωάννα και να εντοπίσουν τον ηθικό αυτουργό της επίθεσης με το βιτριόλι.

Συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό της γυναίκας που επιτέθηκε με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα, πριν από 12 ημέρες στην Καλλιθέα. Ωστόσο, οι προσπάθειες για τον εντοπισμό του ατόμου που προχώρησε σε αυτήν την πράξη δεν έχουν φέρει ακόμη αποτέλεσμα, καθώς όσο περνά ο καιρός αποδεικνύεται όλο και πιο δύσκολο, καθώς το χτύπημα είχε μια σχετική οργάνωση.

Η αστυνομία επιστρέφει πλέον στο σενάριο του ηθικού αυτουργου της επίθεσης. Έχοντας πάρει καταθέσεις από τουλάχιστον 25 άτομα, μιλώντας πέντε φορές με την κοπέλα στο Θριάσιο, αναλύοντας βίντεο περισσότερων από 12 ωρών και τα δεδομένα από τις σαρώσεις δύο τηλεφωνικών εταιρειών, οι αξιωματικοί της ειδικής ομάδας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Καλλιθέας καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο ηθικός αυτουργός που κατέστρεψε το πρόσωπο της Ιωάννας δεν πήγε ποτέ στο σημείο.

Μάλιστα πηγές από την αστυνομία αναφέρουν ότι έχουν εντοπίσει τον ηθικό αυτουργό, το κίνητρο και την αιτία για να γίνει η επίθεση. Ωστόσο, δεν είναι σε θέση ακόμη να αποκρυπτογραφήσουν το πώς υλοποιήθηκε το σχέδιο.

Το σχέδιο της αστυνομίας για να φτάσει στον ένοχο

Φωτογραφικά καρέ -λένε οι πληροφορίες- της συγκεκριμένης γυναίκας υπάρχουν. Έχουν υποστεί επεξεργασία και θεωρούν βέβαιο ότι στην επόμενη συνάντηση που θα έχουν με την Ιωάννα, θα την αναγνωρίσει. Έτσι, θα έχουν πλέον εικόνα από τη μασκοφόρο με το βιτριόλι και θα προσπαθήσουν, μέσω ειδικού προγράμματος ανίχνευσης των κινητών που εξέπεμψαν από το συγκεκριμένο σημείο τη συγκεκριμένη ώρα να δουν αν είχαν γίνει κλήσεις στα κινητά ή σταθερά τηλέφωνα των υπόπτων. Και έτσι θα μπορούν ακολουθώντας τις κλήσεις της άγνωστης φυσικής αυτουργού να φθάσουν στην ηθική.

Παράλληλα, το ενδεχόμενο η φυσική αυτουργός της επίθεσης να κλήθηκε από άλλη περιοχή και όχι από την Αθήνα μοιάζει σίγουρο, όπως και ότι όλο το σχέδιο είχε οργάνωση.

Οι αστυνομικοί δεν μπορούν σήμερα και αύριο να συναντήσουν την Ιωάννα, καθώς την Τετάρτη θα υποβληθεί σε διπλή χειρουργική επέμβαση και έτσι, αν οι γιατροί δώσουν το «οκ», το επόμενο ραντεβού στο Θριάσιο θα γίνει την Πέμπτη.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ