Ελλαδα

Ηλεία: Προκαταρκτική εξέταση για την εγκεφαλικά νεκρή επίτοκο

Η 27χρονη γέννησε με καισαρική και τώρα δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νοσοκομείο
Νοσοκομείο © Photo by Levi Clancy on Unsplash

Αγωνία για την 27χρονη Δώρα που γέννησε με καισαρική και είναι τώρα εγκεφαλικά νεκρή. Διετάχθη από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα.

Ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση αναφορικά με περιστατικό επιτόκου, η οποία αφού υπεβλήθη σε καισαρική τομή την 18-05-2020, εισήχθη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Π.Γ.Ν.Π. και είναι εγκεφαλικά νεκρή. Στόχος της έρευνας να διερευνηθούν οι συνθήκες, περιστάσεις, αιτίες και τυχόν λάθη και παραλείψεις ιατρικού και λοιπού  προσωπικού.

Η περιπέτεια υγείας της 27χρονης Δώρας έχει συγκλονίσει την τοπική κοινότητα στο Βαρθολομιό Ηλείας, ενώ το θέμα ανέδειξε από την εκπομπή της η Τατιάνα Στεφανίδου στον ΣΚΑΪ. Ο σύζυγος της 27χρονης μίλησε στην εκπομπή «Μαζί Σου» και εξήγησε ότι η γυναίκα του πριν λίγες ημέρες, στις 18 Μαΐου, γέννησε το πρώτο τους παιδάκι με καισαρική, ένα υγιέστατο αγοράκι, όμως λίγο αργότερα άγνωστο γιατί ήταν εγκεφαλικά νεκρή μετά από επιπλοκές στον τοκετό.

«Την πήγα για γέννα και μου την έφεραν στην εντατική και είναι εγκεφαλικά νεκρή. Και τους λέω, ρωτάω, δηλαδή τι θα πω εγώ αύριο, μεθαύριο στο παιδί; Η γυναίκα μου πως πέθανε; Δεν πρέπει να έχω μια απάντηση γι’ αυτό το θέμα;», είπε ο σύζυγος της επιτόκου.

«Είμαστε πέντε μήνες παντρεμένοι και μαζί από το λύκειο. Είχαμε προγραμματίσει το καλοκαίρι να κάνουμε τον ορθόδοξο γάμο. Ήταν απολύτως υγιής, δούλευε μέχρι τον έβδομο μην», πρόσθεσε. Διευκρίνισε επίσης «ότι δεν πρόλαβε να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις, ότι έκανε μόνο για τον κορωνοϊό. Γιατί αυτός, λέει, ότι είχε συσπάσεις μήτρας. Βγήκε η αναισθησιολόγος και μου λέει, “η προγραμματισμένη καισαρική τομή θα γίνει σήμερα, “μα” της λέω, “σήμερα μπήκαμε για εξετάσεις”. Μου λέει, “σήμερα, δεν γίνεται αύριο”. Από τα πολλά πολλά… Είχε συσπάσεις, λένε, είχε συσπάσεις στη μήτρα… Βγαίνει ο μαιευτήρας, με κάλεσε στο γραφείο του, μου είπε ότι πήγαν όλα καλά, η Δώρα είναι καλά και τον ευχαρίστησα. Λέω “μπορώ να δω τη γυναίκα μου;” και μου λέει πως “δε γίνεται γιατί πρέπει να φύγει η επήρεια της νάρκωσης».

"Η Δώρα μπήκε να γεννήσει το πρώτο μας παιδί και τώρα νοσηλεύεται στην εντατική εγκεφαλικά νεκρή"

Στην εκπομπή μίλησε η δικηγόρος του ζευγαριού κα Παναγοπούλου που είναι επίσης Ηλεία, όπου ανέφερε πως είναι εγκεφαλικά νεκρή, δεν υπάρχει καμία ελπίδα, χτυπά μόνο η καρδιά της και έχει ενημερωθεί η οικογένεια της. Ανέφερε ακόμα πως δεν είχε κάποιο πρόβλημα υγείας και εργαζόταν έως τον 7ο μήνα χωρίς πρόβλημα. Η Δώρα είναι το τρίτο παιδί της οικογένειας και όλοι προσεύχονται να συμβεί ένα θαύμα. Σημείωσε πως αυτό που βασανίζει την οικογένεια της είναι πως στο προστατευμένο περιβάλλον ενός δημόσιου νοσοκομείου δεν έχουν λάβει σαφή απάντηση για το τι συνέβη στην 27χρονη Δώρα.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ