Ελλαδα

Ξενοδοχεία: Διαθέσιμη η πλατφόρμα για τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Στην πλατφόρμα θα διατίθεται και εκπαιδευτικό υλικό για το προσωπικό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ξενοδοχείο
Δωμάτιο ξενοδοχείου © Pixabay

Ειδική πλατφόρμα υγειονομικού πρωτοκόλλου για τα ξενοδοχεία υπάρχει από σήμερα, στην ιστοσελίδα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα πρέπει να ακολουθήσουν για τη λειτουργία των ξενοδοχείων θα μπορούν να βρουν από σήμερα οι ιδιοκτήτες στην Ειδική διαδικτυακή πλατφόρμα της ιστοσελίδας του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Στη συγκεκριμένη πλατφόρμα μπορούν οι ξενοδόχοι να βρουν το ακριβές πρωτόκολλο που αντιστοιχεί στην κατηγορία της επιχείρησής τους. Ακόμα, στην πλατφόρμα θα διατίθεται και εκπαιδευτικό υλικό για το προσωπικό, που έχει συνταχθεί από τον ΕΟΔΥ και το υπουργείο Τουρισμού.

Πότε ανοίγουν τα εποχικά ξενοδοχεία

Όπως διαμηνύει η Κοινή Υπουργική Απόφαση, η έναρξη των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων που δεν ανήκουν στην κατηγορία 12μηνης λειτουργίας αλλά είναι εποχικές, θα γίνει στις 15 Ιουνίου.

Υποχρεωτικά τεστ κορωνοϊού σε τουρίστες

Όπως είχε ανακοινώσει ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, οι τουρίστες που θα καταφθάνουν στη χώρα μας από αεροδρόμια που θεωρούνται υψηλού κινδύνου θα υποβάλλονται σε τεστ κορωνοϊού.

Αφού περάσουν το τεστ, θα παραμείνουν για μια ημέρα σε προκαθορισμένο ξενοδοχείο. Στην περίπτωση κατά την οποία το τεστ είναι αρνητικό, οι επισκέπτες αυτής της κατηγορίας θα υποχρεώνονται να παραμείνουν σε καραντίνα επί επτά ημέρες. Αν όμως το δείγμα είναι θετικό, θα μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών και θα παρακολουθείται η εξέλιξη της υγείας τους.

  • Βέλγιο: όλα τα αεροδρόμια
  • Γαλλία: όλα τα αεροδρόμια στο Ile de France
  • Ολλανδία: τα αεροδρόμια Amsterdam Schiphol Airport, Eindhoven Airport, Maastricht Aachen Airport, Rotterdam The Hague Airport
  • Πολωνία: το αεροδρόμιο Katowice Airport (EPKT)
  • Πορτογαλία: τα αεροδρόμια Francisco Sá Carneiro Airport, Lisbon Portela Airport
  • Ισπανία: όλα τα αεροδρόμια σε Castile and Leon, Castilla-La Mancha, Catalonia, Madrid
  • Σουηδία: Όλα τα αεροδρόμια στη Στοκχόλμη
  • Ηνωμένο Βασίλειο: Τα αεροδρόμια Birmingham, Doncaster Sheffield, East Midlands, Gatwick, Glasgow, Heathrow, Leeds Bradford, Liverpool John Lennon ,  London City, Luton, Manchester Airport, Newcastle International, Stansted

Όσον αφορά τα αεροδρόμια χωρών που δεν ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή τη Μεγάλη Βρετανία, θα υποβάλλονται σε υποχρεωτικές εξετάσεις οι τουρίστες από τις εξής χώρες:

Αφγανιστάν, Μπαγκλαντές, Λευκορωσία, Βραζιλία, Καναδάς, Χιλή, Κολομβία, Δομινικανή Δημοκρατία, Ισημερινός Αίγυπτος, Ινδία, Ινδονησία, Ιράν, Κουβέιτ, Μεξικό, Πακιστάν, Περού, Κατάρ, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Σιγκαπούρη, Νότια Αφρική, Τουρκία, Ουκρανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ΗΠΑ.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ