- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις συμπλοκές στη Μαλακάσα
Έξι αστυνομικοί τραυματίες και πέντε οι συλλήψεις
Τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. για τα χθεσινά επεισόδια στη Μαλακάσα, κατά τη διάρκεια των οποίων συνελήφθησαν πέντε άτομα και τραυματίστηκαν έξι αστυνομικοί.
Ανακοίνωση για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής 31 Μαΐου στην περιοχή της Μαλακάσας, κατά τη διάρκεια των οποίων συνελήφθησαν πέντε άτομα και τραυματίστηκαν έξι αστυνομικοί, εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ.. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ομάδα περίπου 400 Ελλήνων συγκεντρώθηκε στον κόμβο Μαλακάσας, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τη λειτουργία των δομών φιλοξενίας που βρίσκονται στην περιοχή. Μετά τη λήξη των ομιλιών, οι συγκεντρωθέντες κινήθηκαν οργανωμένα για να αποκλείσουν την εθνική οδό και να εμποδίσουν την κυκλοφορία των οχημάτων.
Οι αστυνομικές δυνάμεις δημιούργησαν φραγμό στο σημείο, προκειμένου να τους αποτρέψουν να αποκλείσουν την εθνική οδό. Δέχθηκαν επανειλημμένες επιθέσεις από τους συγκεντρωμένους, που χρησιμοποίησαν σωματική βία, πέτρες και ξύλα στην προσπάθειά τους να τις διασπάσουν. Στη συνέχεια, σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΕΛΑΣ, οι συγκεντρωμένοι χωρίστηκαν σε μικρότερες ομάδες και αφού ξήλωσαν το συρματόπλεγμα του παράδρομου προς τον κόμβο Μαρκοπούλου, περίπου 60 από αυτούς μπήκαν στην εθνική οδό.
Οι αστυνομικές δυνάμεις, αν και δέχθηκαν εκ νέου επιθέσεις με πέτρες, τους απομάκρυναν από το σημείο. Για τα συγκεκριμένα επεισόδια συνελήφθησαν πέντε άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων, διατάραξης κοινής ειρήνης, επικίνδυνων σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, επικίνδυνων παρεμβάσεων στην οδική συγκοινωνία κατά συναυτουργία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.
Από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν έξι αστυνομικοί, στους οποίους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό με πέντε χρόνια
Ο καθηγητής και πρώην υπουργός, σχολιάζει τις φωτογραφίες, έχοντας προσωπική σύνδεση με την ιστορία: ο πατέρας του είχε κρατηθεί στο Χαϊδάρι και στις φυλακές Αβέρωφ.
Τι αναφέρει η ανακοίνωση με αφορμή το περιστατικό στον σταθμό του Αγίου Νικολάου
Από φέτος θεσπίζεται εθελοντική 12μηνη θητεία γυναικών στον Στρατό Ξηράς
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή της τραγωδίας, σε εξέλιξη έρευνα για πιθανές κόντρες δύο οχημάτων
Αυλαία στη δίκη στο Εφετείο - Οι ποινές
«Είναι επιπόλαιο να μιλάμε από τώρα για ενδεχόμενο νέων κακοκαιριών» σημειώνει ο μετεωρολόγος
Απομακρύνθηκαν τελευταία στιγμή οι μαθητές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα social media αποτελούν πλέον την κύρια πηγή ενημέρωσης
Ενδεχόμενο να επιστρέψουν στη φυλακή πρώην βουλευτές
«Έζησα μαζί του και τον ευχαριστώ»
Ποιες αργίες ακολουθούν
«Ξεδίπλωσε ακέραιο το ταλέντο του και αγαπήθηκε όσο λίγοι από το μεγάλο κοινό»
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Σε ποια ρολόγια δεν αλλάζουν αυτόματα
Η τρομοκρατική επίθεση που άφησε πίσω της 18 τραυματίες
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.