- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
18 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα
Στους 2.903 οι συνολικοί φορείς - Κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο - Η ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας
Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 18 νέα κρούσματα και 17 διασωληνωμένοι στις Μ.Ε.Θ - Κανένας θάνατος ασθενούς το τελευταίο 24ωρο.
Με γραπτή ανακοίνωση γίνεται από την Τετάρτη 27 Μαΐου 2020 η καθημερινή ενημέρωση για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα.
Υπενθυμίζεται ότι μια ημέρα νωρίτερα, έγινε η τελευταία τηλεοπτική ενημέρωση από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα μέσα σε συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα. Από τον Ιούνιο, η ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας θα γίνεται -επίσης γραπτώς- μια φορά την εβδομάδα.
Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 18 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Τα 11 αφορούν γνωστή συρροή κρουσμάτων και τα 2 έλεγχο επαναπατρισθέντων. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.903, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες. Από αυτά, 627 (21.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1645 (56.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
17 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 70 έτη. 4 (23.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 82.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 102 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Κορωνοϊός στην Ελλάδα - Κανένας νέος θάνατος το τελευταίο 24ωρο
Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε επίσης ότι δεν έχουμε κανένα καταγεγραμμένο θάνατο ασθενούς με κορωνοϊό.
Συνολικά οι θάνατοι στη χώρα είναι 173. Οι 52 ήταν γυναίκες (30.1%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Συνολικά έχουν ελεγχθεί 166.245 κλινικά δείγματα.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το μοναδικό ελληνικό πανεπιστήμιο που σπάει το φράγμα των 200 καλύτερων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Τι είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Πού θα σημειωθούν τοπικές βροχές - Αναλυτική πρόγνωση από την EMY
Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά
Οι συμμετέχοντες στα επεισόδια ταυτοποιήθηκαν και κατηγορούνται για απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά συρροή
Πάσχει από το σπάνιο γενετικό σύνδρομο Allagille
Οι περισσότερες πτήσεις καθυστέρησαν
Αναλυτικά οι ώρες λειτουργίας του «ΔΕΗ Xmas West Park»
Λίγα λεπτά μετά τις 6 το απόγευμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.