- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στα Βαλκάνια και στους Έλληνες, για τους οποίους ετοιμάζονται ελκυστικά πακέτα διακοπών, εστιάζουν οι ξενοδόχοι της Βορείου Ελλάδος
Στον εσωτερικό τουρισμό και στους Βαλκάνιους γείτονες εστιάζουν οι τουριστικοί πράκτορες της Βόρειας Ελλάδας, σύμφωνα με τον Βύρωνα Θεολόγη, πρόεδρο του Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας- Θράκης.
«Οι εντυπώσεις μας από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού είναι θετικές, η Πολιτεία περνάει το μήνυμα ότι είναι δίπλα μας και δίνουν μια ελπίδα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Θεολόγης, τονίζοντας ότι οι τουριστικοί πράκτορες καταστρώνουν τώρα σχέδια «επί χάρτου» για την επόμενη μέρα και περιμένουν τα δρομολόγια να ξεκινήσουν.
«Επικεντρωνόμαστε στον εσωτερικό τουρισμό δημιουργώντας ελκυστικά πακέτα, εκδρομές fly and drive στα νησιά, και όχι μόνο, ενώ την ίδια ώρα υπάρχει ενδιαφέρον και από τους Έλληνες να κάνουν διακοπές, το οποίο ενισχύεται και με την επέκταση του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού», πρόσθεσε ο κ. Θεολόγης.
Ενδιαφέρον και μάλιστα αυξανόμενο, όπως είπε, υπάρχει και από τους Βαλκάνιους (Βούλγαρους, Σέρβους, Ρουμάνους κ.τλ.) να ταξιδέψουν στη χώρα μας: «Οι τουρίστες αυτοί προέρχονται από χώρες που διαχειρίστηκαν καλά την υγειονομική κρίση του νέου κορωνοϊού, τους γνωρίζουμε και μας γνωρίζουν χρόνια και αναμένουν να ανοίξουν τα σύνορα για να έρθουν, στην πλειονότητά τους οδικώς και με προορισμό τη Βόρεια Ελλάδα».
Σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλονίκη, προσδοκά τουρίστες από Κύπρο και Ισραήλ, που δείχνουν μεγάλη προτίμηση για την πόλη, σύμφωνα με τον κ. Θεολόγη, ο οποίος τόνισε: «Τα ξενοδοχεία μας είναι σε ετοιμότητα και όλα θα πάνε καλά, υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες και ερωτήματα που μένει να διευκρινιστούν αλλά σε γενικές γραμμές δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Η αλήθεια είναι ότι φέτος μιλάμε για μείωση περίπου 70% αλλά αυτήν τη στιγμή εστιάζουμε στην προσπάθεια επανεκκίνησης και αν δουλέψουμε σωστά, θα έχουμε για τον τουρισμό ένα 2021 που θα ξεπεράσει το πολύ "δυνατό" σε οικονομικά αποτελέσματα 2019 που προηγήθηκε».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Συναγερμός» από τον μετεωρολόγο για αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς
H υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στην Ωλένη Ηλείας
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη 22 Ιουλίου
Τι ισχύει για τις υπηρεσίες delivery
Αίτηση αναίρεσης από εισαγγελέα
Ιδιαίτερη μέριμνα ζητείται για τις Μονάδες Φροντίδας Προσχολικής Αγωγής
Πορτοκαλί προειδοποίηση για τρεις περιοχές την Τετάρτη - Το θερμόμετρο θα αγγίξει ακόμα και τους 43 βαθμούς Κελσίου
Ο άνδρας που παρασύρθηκε από το σπασμένο παράθυρο
Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη στην Αττική και ακόμα δύο περιφέρειες
Η πυρκαγιά καίει αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αδάμι Αργολίδας
Εξιτήριο σήμερα για τους δύο τουρίστες, μετά την επίθεση με μαχαίρι το πρωί της Τρίτης
Τραυματίστηκε από αιχμηρό αντικείμενο
Για μεταπτυχιακές σπουδές, μεταδιδακτορική έρευνα και ερευνητικές επισκέψεις στο εξωτερικό
Νέα απάτη στη Σταυρούπολη με λεία χρυσές λίρες Αγγλίας και κοσμήματα μεγάλης αξίας
«Σε ευχαριστώ που άντεξες τη διάρκεια και δεν έφυγες όταν άρχισε να πονά»
Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις
Πού τίθενται σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα για πεζούς και οχήματα από τις 08:00 έως τις 20:00
Σο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.