- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τοπαλούδη: Οι ευτυχισμένες στιγμές στη Ρόδο λίγο πριν το έγκλημα
Τα ανέμελα φοιτητικά χρόνια και η δικαίωση
Οι ευτυχισμένες στιγμές της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο λίγο πριν από το έγκλημα.
Η δικαίωση για τη μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη, της άτυχης φοιτήτριας, που βιάστηκε και δολοφονήθηκε άγρια από δύο νεαρούς στη Ρόδο, ήρθε το απόγευμα της Παρασκευής με την απόφαση του δικαστηρίου και την ομόφωνη καταδίκη των κατηγορούμενων: ισόβια και 15 έτη κάθειρξη για το διπλό έγκλημα.
Λίγες ημέρες μετά, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, φέρνει στο «φως» τις χαρούμενες και ανέμελες στιγμές της όμορφης Ελένης λίγο πριν το έγκλημα: είναι οι στιγμές που η Ελένη χαμογελά μπροστά στον φακό και αστειεύεται με τις φίλες της στη Ρόδο. Είναι η πρώτη φορά που ακούμε τη φωνή και το χαμόγελό της, τότε που τίποτα δεν προμήνυε το τραγικό τέλος της.
Είναι η Ελένη Τοπαλούδη, το κορίτσι για το οποίο έκλαψε όλη η Ελλάδα. Είναι η πρώτη φορά που ακούμε τη φωνή της, την ίδια φωνή που ούρλιαζε στους δολοφόνους και βιαστές της να σταματήσουν το έγκλημα, να τη λυπηθούν και να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο προκειμένου να σωθεί.
Είναι οι στιγμές που η νεαρή φοιτήτρια έκανε βόλτα στη Ρόδο, που εξερευνούσε τον τόπο που έμελλε να βρει τραγικό τέλος. Η Ελένη, όπως φαίνεται και στα βίντεο, ήταν ένα χαμογελαστό κορίτσι, γεμάτο ζωή που έπαιζε κιθάρα και τραγουδούσε, ενώ χόρευε και ποντιακά, έναν χορό που ήξερε καλά λόγω της καταγωγής της μητέρας της.
Η άτυχη φοιτήτρια ήταν μια νέα κοπέλα όπως όλα τα άλλα παιδιά στην ηλικία της: διασκέδαζε όπως κάθε φοιτητής και φοιτήτρια με τους φίλους της, έκανε αστεία και πήγε στη Ρόδο με όνειρα, πιστεύοντας ότι είχε μια ολόκληρη ζωή μπροστά της. Η μοίρα, όμως, της επεφύλαξε το πιο άσχημο παιχνίδι.
Η δικαίωση
Έλληνας και Αλβανός κατηγορούμενος έχουν οδηγηθεί πλέον στις φυλακές Γρεβενών, μετά την ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου για τον βιασμό και την άγρια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, ενώ έχουν μπει σε καραντίνα 14 ημέρων λόγω κορωνοϊού, όπως ορίζει το πρωτόκολλο.
Οι γονείς της Ελένης έχουν παραδώσει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τα υβριστικά σχόλια που έγιναν λίγο μετά τη δολοφονία της κόρης τους και αναμένεται να κυνηγήσουν όσους προσπάθησαν να συγκαλύψουν το έγκλημα.
Η μάνα και ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, δικαιωμένοι πλέον, θα επιστρέψουν στο σπίτι τους στο Διδυμότειχο, θα επισκεφθούν τον τάφο της κόρης τους για να της μεταφέρουν τα νέα που θα λυτρώσουν τη ψυχή της και θα αποκαταστήσουν τη μνήμη της.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς γιορτάζεται από τη Σέριφο ως τα Μέγαρα
Το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει
Ακινητοποιημένα Μετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ, Τρένα, Προαστιακός - Στάσεις εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ
Πιο σοβαρά ο υπάλληλος του ΕΦΚΑ
Tι είπε για την πολεοδομική επέκταση σε προστατευόμενες περιοχές
Στο σημείο επιχειρεί ειδικό κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών του στρατού
Αφορά τις αποζημιώσεις που επιδικάζονται στους συγγενείς των θυμάτων και στους τραυματίες
Οι αρχές που έφτασαν στο σημείο δεν έχουν βρει μέχρι τώρα κάλυκες
Διευκρινίσεις για ΚΤΕΟ και Κ.Ε.Κ, τι αλλάζει και τι παραμένει ίδιο στο ισχύον πλαίσο
«Δεμένα» τα πλοία σε όλα τα λιμάνια
Επιχείρηση με διαπραγματευτές και ΟΠΚΕ για 20χρονο φοιτητή στο κέντρο της πόλης
Αναλυτικά οι ενέργειες στις οποίες είχε προχωρήσει η διοίκηση
Τι αναφέρει στην ανάρτηση για την πρόγνωση των επόμενων ημερών ο Θοδωρής Κολυδάς
Η λειτουργία του διακόπηκε τον Ιανουάριο, με την ίδια να χαρακτηρίζει τότε την απόφαση «πολύ δύσκολη»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.