Ελλαδα

Κορωνοϊός - Σούπερ μάρκετ: Τι ισχύει πλέον με τα αντισηπτικά

Οι νέοι κανόνες στην αγορά τους - Στις 08.00 η προσέλευση των καταναλωτών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός - Άρση μέτρων: Νέα δεδομένα με τα αντισηπτικά στα σούπερ μάρκετ - Τι ισχύει με την αγορά τους
Κορωνοϊός - Άρση μέτρων: Νέα δεδομένα με τα αντισηπτικά στα σούπερ μάρκετ - Τι ισχύει με την αγορά τους/© EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Αντισηπτικά στα σούπερ μάρκετ - Τι ισχύει πλέον με τους περιορισμούς στην αγορά τους - Συνεχίζεται το νέο ωράριο λειτουργίας.

Να προσαρμοστούν με τα νέα δεδομένα για τα αντισηπτικά στα σούπερ μάρκετ καλούνται οι καταναλωτές.

Υπενθυμίζεται ότι με κοινή απόφαση των υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Υγείας, αυξήθηκε το όριο στα αντισηπτικά που μπορούν να αγοράζουν οι καταναλωτές στα σούπερ μάρκετ.

Πλέον, οι καταναλωτές μπορούν να αγοράζουν ανά επίσκεψη μέχρι τρία αντισηπτικά ή καθαρό οινόπνευμα/λοσιόν αντί για δύο που ίσχυε μέχρι σήμερα. Ωστόσο, μπορούν να αγοράζουν ένα από κάθε είδος. Συγκεκριμένα, αν ο καταναλωτής επιθυμεί να αγοράσει τρία προϊόντα, τότε αυτά πρέπει να είναι ένα αντισηπτικό σε μαντηλάκια, ένα αντισηπτικό σε υγρή μορφή και ένα καθαρό οινόπνευμα/λοσιόν. Δεν επιτρέπεται για παράδειγμα η αγορά δύο αντισηπτικών σε μαντηλάκια και ενός οινοπνεύματος/λοσιόν, αλλά ενός αντισηπτικού σε μαντηλάκια, ενός σε υγρή μορφή και ενός οινοπνεύματος/λοσιόν.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2020 τέθηκε σε ισχύ το νέο ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ. Πλέον, τα σούπερ μάρκετ ανοίγουν στις 08.00 το πρωί (και όχι στις 07.00). Αρκετοί, μάλιστα, ήταν οι καταναλωτές που δεν είχαν ενημερωθεί, με αποτέλεσμα να βρεθούν προ εκπλήξεως όταν είδαν κλειστές τις πόρτες των σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, η διάθεση απολυμαντικών διαλυμάτων (μαντηλάκια και αντισηπτικά σε υγρή μορφή, ή τζελ) και καθαρής μη μετουσιωμένης αιθυλικής αλκοόλης, γίνεται αποκλειστικά σε μεμονωμένες συσκευασίες, τηρώντας ταυτόχρονα τους περιορισμούς ως προς την ανώτατη ποσότητα τεμαχίων ανά πελάτη.

Σημειώνεται ότι με την ίδια απόφαση, η υποχρέωση δήλωσης αποθεμάτων σε χειρουργικές μάσκες, αντισηπτικά, αιθυλική αλκοόλη και τεστ κορωνοϊού παρατείνεται έως τις ‪12 Ιουλίου 2020‬, ενώ παύει η υποχρέωση δήλωσης αποθεμάτων για το αιγοπρόβειο κρέας και τα αυγά.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ