- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Γερμανός αξιωματούχος: Μην ξεγράφετε την Ελλάδα για το καλοκαίρι
Το αισιόδοξο μήνυμα του επιτρόπου Τουρισμού της Γερμανίας για τις διακοπές του κορωνοϊού
Ο επίτροπος Τουρισμού της Γερμανίας δεν αποκλείει το ενδεχόμενο για καλοκαιρινές διακοπές και φέτος σε Ελλάδα και Ισπανία.
«Οι Γερμανοί ενδέχεται να καταφέρουν να απολαύσουν και φέτος τις καλοκαιρινές τους διακοπές στο εξωτερικό», δήλωσε ο επίτροπος Τουρισμού της Γερμανίας, Τόμας Μπαρέις, διαβεβαιώνοντας ότι όλα τα κράτη της Ευρώπης βρίσκονται σε συζητήσεις για το πώς θα χειριστούν την κατάσταση με τον τουρισμό εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα «Der Tagesspiegel» ο Γερμανός αξιωματούχος του τουρισμού τόνισε ότι αν η διάδοση του κορωνοϊού τεθεί υπό έλεγχο οι Ευρωπαίοι θα μπορέσουν να κάνουν διακοπές σε όποιο προορισμό επιθυμούν. Ερωτηθείς εάν ο ίδιος έχει προγραμματίσει τις διακοπές του, ο Τόμας Μπαρέις απάντησε αρνητικά, σημειώνοντας ότι δεν το έχει κάνει ακόμα λόγω της «μεγάλης αβεβαιότητας» της πανδημίας.
«Ελπίζω ότι αν συνεχιστούν τα ‘καλά νούμερα’ του κορωνοϊού θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε νέα χαλάρωση των περιορισμών τις επόμενες τέσσερις έως οκτώ εβδομάδες», είπε ο Γερμανός επίτροπος και πρόσθεσε, «οι Γερμανοί θα μπορούν σύντομα να επισκέπτονται οδικώς το Βέλγιο, την Πολωνία, την Αυστρία, τη Γαλλία ή την Ολλανδία. Αλλά δεν θα ξέγραφα κι άλλες περιοχές της Ευρώπης, όπως τα νησιά της Ελλάδας και τις Βαλεαρίδες της Ισπανίας».
Ο Επίτροπος Τουρισμού είχε προειδοποιήσει πριν μερικές ημέρες ότι εάν η λύση βάουτσερ ως μορφή αποζημίωσης από τις ταξιδιωτικές επιχειρήσεις προς τους πελάτες για τα ταξίδια που ακυρώθηκαν εξαιτίας της πανδημίας δεν πάρει την έγκριση της ΕΕ, θα χρειαστεί ένα πακέτο διάσωσης για την ταξιδιωτική βιομηχανία και τους καταναλωτές. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ένωσης γερμανικών tour operators και τουριστικών γραφείων, οι πωλήσεις μέχρι το τέλος του Ιουνίου θα σημειώσουν μείωση τουλάχιστον κατά 10,8 δισ. ευρώ.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Τα ίχνη της χάθηκαν από χώρο παιδικής προστασίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.