- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Επίδομα 800 ευρώ σε καλλιτέχνες και ανθρώπους του Πολιτισμού
Έπειτα από πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη
Οι καλλιτέχνες των οποίων η σύμβαση είχε λήξει πριν την λήψη των μέτρων, θα μπορούν να λαμβάνουν το ποσό των 800 ευρώ, με αναστολή των ασφαλιστικών εισφορών τους.
Αναφερόμενος στον χώρο του πολιτισμού που πλήττεται από τον κορωνοϊό, ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε μία σειρά μέτρων που αφορούν:
- Για τους καλλιτέχνες και ανθρώπους του πολιτισμού που έχουν ενεργές συμβάσεις εντάσσονται στο βοήθημα των 800 ευρώ
- Οι μακροχρόνια άνεργοι από τον χώρο του πολιτισμού εντάσσονται σε αντίστοιχα προγράμματα με βοηθήματα σε ανέργους
- Είναι ήδη διαθέσιμα για το ΥΠΠΟ 15 εκ. ευρώ για δράσεις ενίσχυσης πολιτιστικών προγραμμάτων, όπως animation, χορός
- Οι ωρομίσθιοι, ηθοποιοί, ταξιθέτες κ.λπ. δικαιούνται αποζημίωση ειδικού σκοπού 800 ευρώ
Αναλυτικότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι «ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει πρωτοβουλία προκειμένου το υπουργείο Πολιτισμού και οι εμπλεκόμενοι φορείς να ετοιμάσουν σχέδιο στήριξης του Πολιτισμού», ανακοινώνοντας την ένταξη των καλλιτεχνών στα μέτρα στήριξης. Συγκεκριμένα, οι καλλιτέχνες των οποίων η σύμβαση είχε λήξει πριν την λήψη των μέτρων, θα μπορούν να λαμβάνουν το ποσό των 800 ευρώ, με αναστολή των ασφαλιστικών εισφορών τους, ενώ όσοι ήταν άνεργοι από πριν, εντάσσονται στα μέτρα για τους μακροχρόνια άνεργους.
- Πρώτον, όσοι από τους καλλιτέχνες είχαν ενεργές συμβάσεις πριν τη λήψη των περιοριστικών μέτρων, φυσικά και καλύπτονται από τα μέτρα ενίσχυσης, τα οποία έχουν ληφθεί. Δηλαδή, τη χορήγηση των 800 ευρώ, τα μέτρα αναστολής ασφαλιστικών και φορολογικών τους υποχρεώσεων, καθώς και τις διευκολύνσεις στις τραπεζικές τους υποχρεώσεις.
- Δεύτερον, όσοι ήταν άνεργοι ή μακροχρόνια άνεργοι και προέρχονται από τον καλλιτεχνικό χώρο, έχουν και αυτοί τη δυνατότητα να ενταχθούν σε όλα τα προγράμματα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Για παράδειγμα, το πρόγραμμα 8.500 θέσεων γι’ αυτούς που είναι από την ηλικία των 55 έως τα 67, το πρόγραμμα για 36.500 ανέργους σε Δήμους και σε ΝΠΔΔ με υψηλή μοριοδότηση για μακροχρόνια ανέργους, καθώς και τα προγράμματα που ακολουθούν για περίπου 100.000 ανέργους.
- Τρίτον, για τους ανθρώπους που υπολόγιζαν να βρουν εργασία τους επόμενους μήνες, έχουμε φροντίσει ώστε ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Πολιτισμού να έχει 15 εκατομμύρια ευρώ διαθέσιμα προκειμένου να ετοιμάσει συγκεκριμένες δράσεις ενίσχυσης των διαφόρων κλάδων του καλλιτεχνικού προσωπικού, από οπτικοακουστικό υλικό, μέχρι τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με animation, με χορό, με θέατρο. Σε όλες αυτές τις δράσεις, θα μπορούν να βρουν απασχόληση οι άνθρωποι του καλλιτεχνικού κόσμου που πλήττονται.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τα νυχτερινά κέντρα της Πάτρας στην κορυφή της ελληνικής μουσικής σκηνής, αναδρομή σε μια πορεία πάνω από 30 ετών
Ο σπουδαίος τραγουδιστής άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Ελπίς
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τις συνθήκες και τα ακριβή αίτια της πτώσης του μαχητικού αεροσκάφους
Πώς συνέβη το τροχαίο
Περιορισμοί μπαίνουν και στα σάντουιτς και τα τοστ
Στα άκρα οδηγήθηκε η συζήτηση για την ακρίβεια στον αέρα του Open
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Περιορίστηκαν οι εστίες αλλά παραμένει ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων
Η οικογένεια πριν από λίγα χρόνια έχασε το πρώτο παιδί της σε τροχαίο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Τι πρέπει να γνωρίζετε
Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα
Είχε συλληφθεί ξανά για τον ίδιο λόγο!
Το χρονικό της υπόθεσης
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.