Ελλαδα

Αρχιμανδρίτης: Κοινωνούσα πιστούς στα σπίτια τους (video)

«Έκρυβα το Άγιο Δισκοπότηρο σε ψωμί και μήλα για να μην με καταδώσουν συμπλεγματικοί γείτονες»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορονοϊός: Αρχιμανδρίτης κοινωνούσε πιστούς στα σπίτια τους!

Αρχιμανδρίτης στην Ηλιούπολη παραδέχεται πως παρανομούσε, έκρυβε το Άγιο Δισκοπότηρο σε μήλα και ψωμί και κοινωνούσε τους πιστούς στα σπίτια τους.

Την παραδοχή πως παράκουσε τις εντολές για τη Θεία Κοινωνία, κοινωνώντας τους πιστούς στα σπίτια τους έκανε ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου στον ΣΚΑΪ, λέγοντας πως αφενός δεν έκανε κάτι παράνομο κι αφετέρου πως έκρυβε το Άγιο Δισκοπότηρο μέσα σε ψωμί και μήλα.

«Δεν υπήρχε καμία υπουργική απόφαση που να απαγορεύει τη Θεία Κοινωνία. Δεν έκανα κάτι παράνομο. Έκρυβα το Άγιο Δισκοπότηρο σε ψωμί και μήλα για να μην με καταδώσουν συμπλεγματικοί γείτονες» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «όπως ο ντελιβεράς πήγαινε τα πράγματα του σούπερ μάρκετ, έτσι και ο ιερέας πήγαινε την πνευματική τροφή».

Ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου τόνισε ότι «η Θεία Κοινωνία δεν ήταν και δεν θα γίνει ποτέ διαπραγματεύσιμη. Ίσως οι επιστήμονες δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτή την ιστορική καταγραφή 2.000 χρόνων. Δεν έχει μεταδοθεί ποτέ ιός από τη Θεία Κοινωνία. Τα μέλη της Εκκλησίας δεν φοβούνται ακόμα και τον θάνατο…».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ