- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νέοι σεισμοί 4,8 και 4,3 Ρίχερ νότια της Κρήτης
Στο ίδιο σημείο με τον προηγούμενο των 5,9 Ρίχτερ
Νέοι σεισμοί μεγέθους 4,8 και 4,3 Ρίχτερ στον θαλάσσιο χώρο νότια της Κρήτης σημειώθηκε το απόγευμα.
Σεισμοί μεγέθους 4,8 Ρίχτερ και 4,3 Ρίχτερ σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ακολούθησαν τον προηγούμενο των 5,9 Ρίχτερ, που σημειώθηκε στον θαλάσσιο χώρο νότια της Κρήτης.
Το επίκεντρο του σεισμού των 4,8 Ρίχτερ που έλαβε χώρα στις 16.33, εντοπίζεται 122 χλμ νότια της παραλίας Άρβη στη νότια Κρήτη και 117 χιλιόμετρα νότια του Αγίου Νικολάου Λασιθίου, ενώ το εστιακό του βάθος τοποθετείται στα 10 χιλιόμετρα. Σημειώνεται πως το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικόν Ινστιτούτο ο σεισμός υπολογίζεται πως είναι μεγέθους 5 Ρίχτερ.
Το επίκεντρο του σεισμού των 4,4 Ρίχτερ, που καταγράφηκε 10 μόλις λεπτά μετά τον μεγάλο σεισμό των 5,9 Ριχτερ, εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή 102 χλμ νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας.
Αισθητοί, αλλά χωρίς καταγραφή ζημιών οι σεισμοί
Αν και οι δύο σεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές σε όλο το παραλιακό μέτωπον της νότιας Κρήτης, σύμφωνα με τον διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης Δημοσθένη Μπουντουράκη, ήδη ένα όχημα της Πυροσβεστικής έχει βγει για περιπολία στην πόλη και περιφερειακά της Ιεράπετρας, χωρίς όμως να υπάρχει καταγραφή ζημιάς.
«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και έχουμε θέσει σε εφαρμογή όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Πάντως δεν υπήρξε μέχρι στιγμής κάποια κλήση για βοήθεια» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μπουντουράκης.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Αναλυτική πρόγνωση για όλη την Ελλάδα από το meteo και την ΕΜΥ
Μέχρι πότε θα μείνει σε ισχύ
Νοσηλεύεται με κάταγμα στη λεκάνη
Νέα πτήση επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών και των κατοικιδίων τους από το Ντουμπάι
Ο χολιγουντιανός σταρ παραμένει στην Ελλάδα
Μάρτης... γδάρτης με βροχές και κρύο
Ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε το πρωί σε βραχώδη περιοχή κοντά στη Λίνδο
Χιλιάδες Έλληνες Εβραίοι ξεκινούν ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή
«Χειρόφρενο» σε κεντρικούς δρόμους - Όλες οι διαδρομές και οι ρυθμίσεις της Τροχαίας
Διατηρείται η καλοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με θερμοκρασίες έως 19 βαθμούς
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έρευνες από το Λιμενικό Σώμα και εθελοντικές ομάδες
Ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος επί Ανδρέα Παπανδρέου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.