- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σμαραγδής: Ο Τσιόδρας θα μπορούσε να γίνει ταινία
Ο σκηνοθέτης του «Ελ Γκρέκο» έχει και τον τίτλο της ταινίας για τον λοιμωξιολόγο
Γιάννης Σμαραγδής: «Ένας καλός άνθρωπος» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος μιας ταινίας στο μέλλον για τον Σωτήρη Τσιόδρα.
«Ο Σωτήρης Τσιόδρας θα μπορούσε να γίνει ταινία στο μέλλον». Αυτό πιστεύει ο καταξιωμένος σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής και μάλιστα προτείνει ότι ένας πιθανός τίτλος του biopic θα μπορούσε να είναι το «ένας καλός άνθρωπος ή ένας καλός πατριώτης».
Ο Γιάννης Σμαραγδής που έχει γυρίσει ταινίες για τη ζωή του Ελ Γκρέκο και του Νίκου Καζαντζάκη μίλησε στην εκπομπή «Open Ελλάδα» και εξομολογήθηκε ότι θα είχε αρκετό ενδιαφέρον να φτιαχτεί ταινία για τη ζωή του καθηγητή-λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα, του επονομαζόμενου «αρχιτέκτονα» του σχεδίου για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στη χώρα μας που πλέον χαίρει παγκόσμιας αναγνώρισης.
«Εάν αύριο μεθαύριο ο ελληνικός κινηματογράφος ασχοληθεί με πρόσωπα που είναι θετικά πρότυπα, τότε ο καθηγητής θα γίνει ταινία», ανέφερε αρχικά ο σκηνοθέτης και πρόσθεσε: «ο τίτλος μπορεί να είναι ένας καλός άνθρωπος ή ένας καλός πατριώτης».
«Η Ελλάδα είναι τυχερή που έχει τον Σωτήρη Τσιόδρα καθώς αυτός ο άνθρωπος αποκατέστησε τη φήμη της χώρας μας στο εξωτερικό μέσα σε ένα μήνα. Έγιναν θαύματα. Εάν έκανα ταινία τη ζωή του, τα στοιχεία που θα σκιαγραφούσαν την προσωπικότητά του θα ήταν ενός καλού ανθρώπου και καλού πατριώτη», σχολίασε ο κ. Σμαραγδής.
Τέλος, πρόσθεσε αναφερόμενος στον καθηγητή λοιμωξιολογίας: «Οι σταθερές αξίες του σύμπαντος είναι το καλό και το κακό. Όταν υπηρετείς το καλό σηκώνεις τα βάρη του κόσμου πάνω σου. Όταν υπηρετείς το κακό, προσπαθείς να χαλάσεις αυτό που φτιάχνει το κακό. Ο καθηγητής γνωρίζει πάρα πολύ καλά ό,τι σηκώνει το βάρος της στιγμής μέσα στο χρόνο. Δεν τον απασχολεί ούτε τι θα πουν οι άλλοι κι αν θα στραφούν εναντίον του ούτε αν η ιστορία θα μιλήσει γι' αυτόν. Γι’ αυτό είναι και σπουδαίος».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πιο σοβαρά ο υπάλληλος του ΕΦΚΑ
Tι είπε για την πολεοδομική επέκταση σε προστατευόμενες περιοχές
Στο σημείο επιχειρεί ειδικό κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών του στρατού
Αφορά τις αποζημιώσεις που επιδικάζονται στους συγγενείς των θυμάτων και στους τραυματίες
Οι αρχές που έφτασαν στο σημείο δεν έχουν βρει μέχρι τώρα κάλυκες
Διευκρινίσεις για ΚΤΕΟ και Κ.Ε.Κ, τι αλλάζει και τι παραμένει ίδιο στο ισχύον πλαίσο
«Δεμένα» τα πλοία σε όλα τα λιμάνια
Επιχείρηση με διαπραγματευτές και ΟΠΚΕ για 20χρονο φοιτητή στο κέντρο της πόλης
Αναλυτικά οι ενέργειες στις οποίες είχε προχωρήσει η διοίκηση
Τι αναφέρει στην ανάρτηση για την πρόγνωση των επόμενων ημερών ο Θοδωρής Κολυδάς
Η λειτουργία του διακόπηκε τον Ιανουάριο, με την ίδια να χαρακτηρίζει τότε την απόφαση «πολύ δύσκολη»
Ήταν κρυμμένα στις σόλες
Ένα νέο τοπόσημο δημιουργείται στην πόλη, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου
Τι έχουν ανακοινώσει οι μεγάλες αλυσίδες
Από την Πέμπτη αλλαγή σκηνικού - Οι προγνώσεις των μετεωρολόγων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Για σειρά κακουργημάτων η δίωξη που του ασκήθηκε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.