- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η ΠΑΣΥΝΟ - ΕΣΥ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας
Επένδυση στην ανάπτυξη της νοσηλευτικής επιστήμης
Στο σπουδαίο ρόλο των νοσηλευτών και νοσηλευτριών στην πανδημία του κορωνοϊού αναφέρεται η ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας
Την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της προς όλους τους επαγγελματίες υγείας και ιδιαιτέρως τους νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες, οι οποίοι καλούνται να επιβεβαιώσουν για ακόμη μια φορά το σημαντικό έργο το οποίο επιτελούν στις υπηρεσίες υγείας, εκφράζει η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία ΕΣΥ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.
Ωστόσο, σημειώνει η ΠΑΣΥΝΟ - ΕΣΥ, η φετινή χρονιά έχει διαφορετική χροιά από τις προηγούμενες, διότι η πανδημία Covid – 19 έχει λυγίσει όλα τα συστήματα υγείας διεθνώς και πως μέσα από την υγειονομική κρίση, οι νοσηλευτές/τριες αποδεικνύουν ότι καμιά διάκριση δεν τους απονέμεται τυχαία, τίποτε δεν τους χαρίζεται.
Λέει, επίσης: «Σύσσωμη η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. υποστηρίζει την εκστρατεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την ευρύτερη αναβάθμιση των νοσηλευτών/τριών μέσα στα συστήματα υγείας, την καθολική αναγνώριση του έργου τους, ώστε να υπάρξει ορθή αναδιάρθρωση όλων των υπηρεσιών υγείας. Υποστηρίζοντας παράλληλα την τριετή παγκόσμια εκστρατεία “Nursing Now 2018 – 2020”, δηλώνουμε αρωγοί στο σύνθημα “Support nurses and midwives” και στο μήνυμα της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας του Π.Ο.Υ.
Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να επενδύσουν στην ανάπτυξη της νοσηλευτικής επιστήμης και να θέσουν τους νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες στο επίκεντρο διαχείρισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ώστε να υποστηριχθεί αποτελεσματικά η προαγωγή υγείας και η πρόληψη των ασθενειών, μέσω της συνεχιζόμενης φροντίδας υγείας και της ανάπτυξης της νοσηλευτικής ηγεσίας στις υπηρεσίες υγείας.
Η αναγνώριση του έργου των νοσηλευτών από την κοινωνία, σαφώς και αποτελεί μεγάλη ηθική ανταμοιβή. Η ουσιαστική και έμπρακτη υποστήριξη αποδεικνύεται όμως με την ενίσχυση από την Πολιτεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμων νοσηλευτών/τριών, την ένταξη των νοσηλευτών/τριών στο ασφαλιστικό καθεστώς των Β.Α.Ε., τη δημιουργία Κλάδου Νοσηλευτών/τριών ΕΣΥ, τη μεταρρύθμιση στο θεσμό των Νοσηλευτικών Ειδικοτήτων και φυσικά την επάρκεια σε όλα τα ενδεδειγμένα μέσα και υλικά για την παροχή ασφαλούς και ποιοτικής φροντίδας.
Οι νοσηλευτές στην πρωτοφανή παγκόσμια υγειονομική κρίση που αντιμετωπίζουμε, αγωνίζονται και θα συνεχίσουν να αγωνίζονται με αλτρουισμό και αυταπάρνηση, ώστε να κρατήσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας ικανό να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των περιστάσεων και τη Δημόσια Υγεία ακέραια».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Η αφιέρωση και η οικογενειακή φωτογραφία
Από το 2007 έως σήμερα
Λόγω των τελικών εργασιών για την επέκταση Καλαμαριάς - Αναλυτικά τα δρομολόγια
Στο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Με κιθάρες και κλαρίνα το τελευταίο «αντίο»
Ένταση και ξύλο στον προαύλιο χώρο
Κάθε Αύγουστο καιγόμαστε, κάθε χειμώνα ξεχνάμε
Δείτε εικόνες από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών
Μεγάλη επιχείρηση της Δημοτικής Αστυνομίας για ελεύθερα πεζοδρόμια
Γιατί θεωρείται «αόρατος ρυθμιστής του ελληνικού καλοκαιριού»
Οι πυροσβέστες απέτρεψαν τα χειρότερα
Καρέ καρέ η επιχείρηση κατάσβεσης
Συναγερμός στον ΕΟΔΥ - Οι «επικίνδυνες» περιοχές
Από τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών στις ρίψεις νερού
Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος μεταβαίνει στη Μεγάλη Βρετανία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.