- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Πώς θα έρθει το Άγιο Φως στην Ελλάδα
Συνάντηση υφυπουργού Εξωτερικών με τον έξαρχο του Πανάγιου Τάφου
Ο υφυπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον έξαρχο του Πανάγιου Τάφου, προκειμένου να συζητήσουν τον τρόπο με τον οποίο θα έρθει το Άγιο Φως στην Ελλάδα.
Η υποδοχή του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα ήταν το θέμα συζήτησης στη συνάντηση του υφυπουργού Εξωτερικών, Κωνσταντίνου Βλάση, με τον έξαρχο του Πανάγιου Τάφου, αρχιμανδρίτη κ. Δαμιανό.
«Λόγω των συνθηκών από την εξάπλωση της πανδημίας, η διαδικασία θα διαφοροποιηθεί από την πρακτική που ακολουθείτο τα προηγούμενα έτη, με γνώμονα τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνάντηση το υπουργείο Εξωτερικών.
«Σήμερα υποδέχθηκα στο γραφείο μου τον Έξαρχο του Πανάγιου Τάφου στην Ελλάδα Αρχιμανδρίτη κ. Δαμιανό για να συζητήσουμε –μεταξύ άλλων– το θέμα της διαδικασίας μεταφοράς και υποδοχής του Αγίου Φωτός στην Πατρίδα μας, που δυστυχώς φέτος θα διαφοροποιηθούν λόγω των συνθηκών που επικρατούν από την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού. Μπορεί φέτος η διαδικασία να είναι πιο λιτή, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι το Άγιο Φως δεν θα φωτίσει τις καρδιές όλων των Ελλήνων. Μπορεί φέτος να μην κάνουμε Πάσχα όπως θα θέλαμε, όμως οφείλουμε να βάλουμε πάνω απ’ όλα την υγεία όλων μας, για να μπορούμε του χρόνου να γιορτάσουμε τις μέρες αυτές όλοι μαζί» δήλωσε ο κ. Βλάσης.
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, το Άγιο Φως θα παραλάβουν από το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ ο έξαρχος και ένας εκπρόσωπος της ελλαδικής εκκλησίας.
Με την ειδική πτήση θα επιστρέψουν στην Αθήνα, όπου την αποστολή θα υποδεχθεί ο υφυπουργός κ. Βλάσης σε πολύ λιτή τελετή χωρίς κόσμο, και εν συνεχεία το Άγιο φως θα μεταφερθεί ανά την Ελλάδα μόνο μέσω των πτήσεων της Aegean που ήταν προγραμματιμένες ούτως ή άλλως να πετάξουν και δεν θα υπάρξουν έκτακτες πτήσεις, όπως τα προηγούμενα χρόνια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Πότε θα περιοριστούν οι βροχές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.