- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δέκα εικόνες της άδειας και έρημης Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης
Μπήκαν τα κιγκλιδώματα, κόπηκαν οι βόλτες
Θεσσαλονίκη: Η παραλία κλείνει για την προστασία της δημόσιας υγείας, λένε Δήμος και Περιφέρεια. Εικόνες από την πρώτη ημέρα επιβολής του μέτρου.
Με 400 σιδερένια κιγκλιδώματα και σχοινί κλείνει από σήμερα η Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, στο κομμάτι από το άγαλμα του Βότση έως το Μέγαρο Μουσικής, προκειμένου να μην επαναληφθούν εικόνες συνωστισμού στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας εισηγήθηκαν ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το κλείσιμο της Νέας Παραλίας από σήμερα (Τρίτη 15/3), μετά τις νέες εικόνες συνωστισμού στο παραλιακό μέτωπο, παρά τα μέτρα που έχει επιβάλει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της διασποράς του νέου κορωνοϊού. Εντολή για τον περιορισμό της κίνησης πολιτών στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης έδωσε, αργά χθες το βράδυ, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου και κατόπιν σχετικής επικοινωνίας με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.
«Κλείνουμε τη νέα παραλία για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία. Είναι απολύτως σημαντικά τα μέτρα κοινωνικής απόστασης, δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, μετά το πέρας της χθεσινοβραδινής σύσκεψης στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης για το θέμα, που πραγματοποιήθηκε με τη σύμφωνη γνώμη του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, παρουσία του γενικού αστυνομικού διευθυντή, των επικεφαλής Διευθύνσεων, του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου, αρμοδίου για τη δημοτική αστυνομία Δημήτρη Δαγκλή και του διευθυντή της δημοτικής αστυνομίας Πέτρου Παπαφίλη.
«Μέχρι στιγμής, η πόλη, η χώρα τα πήγε καλά αλλά δυστυχώς τις τελευταίες ημέρες υπήρχαν κάποιες εικόνες που δεν συνάδουν με όλη την προσπάθεια που γίνεται για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας», δήλωσε ο κ. Ζέρβας, υπογραμμίζοντας ότι από σήμερα θα αστυνομεύεται το κομμάτι αυτό του παραλιακού μετώπου, «ώστε να προστατευτεί το υπέρτατο αγαθό της δημόσιας υγείας».
Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει, μεταξύ άλλων, «αναγκαία» και «μονόδρομο» την απόφαση για το «λουκέτο», καθώς «η Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, παρότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει συμμορφωθεί στα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας και συνάθροισης που έχουν επιβληθεί, παραμένει ένα προβληματικό σημείο».
Υπενθυμίζεται ότι βάσει της εντολής του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο περιορισμός κίνησης πολιτών θα ισχύει από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 14:00 έως 08:00 (επόμενη πρωινή) και καθ' όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Η δε έναρξη ισχύος της απόφασης είναι από σήμερα, στις 14:00, και θα διαρκέσει 14 ημέρες.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η παρέμβασή του αποδείχτηκε καθοριστική
Εντάσσεται στο Youth Climate Action Fund για την ενίσχυση της βιωσιμότητας
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Δυνάμεις της Πυροσβεστική παραμένουν στο σημείο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο φόβος των προστίμων τα 90,100 και 110 km/h
Επιχειρούν χερσαίες δυνάμεις, σηκώθηκαν εναέρια μέσα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις εισαγωγές ανηλίκων στα νοσοκομεία
Τι αναφέρει διεθνής μελέτη
Τι ισχύει για Σκλαβενίτης, ΑΒ Βασιλόπουλος, Γαλαξίας, Μασούτης, MyMarket και Lidl
Το χρονικό του συμβάντος
Έχουν ανακοινωθεί 24ωρη απεργία και στάσεις εργασίας
Το χρονικό της υπόθεσης
Μέχρι πότε παραμένει κρεμασμένο
Πώς γιορτάζεται από τη Σέριφο ως τα Μέγαρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.