- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνοϊός: Σε «καραντίνα» το Άγιο Όρος έως τις 11 Απριλίου
Κλείνουν οι πύλες του για τους προσκυνητές
Κλειστές έως τις 11 Απριλίου παραμένουν οι πύλες του Αγίου Όρους για τους προσκυνητές λόγω του νέου κορωνοϊού
Παρατείνεται μέχρι και τις 11 Απριλίου η αναστολή εισόδου προσκυνητών στο Άγιο Όρος, στo πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον νέο κορωνοϊό. Το Άγιο Όρος έχει κλείσει τις πύλες του ήδη από τις 19 Μαρτίου για τους προσκυνητές, υλοποιώντας σχετική διυπουργική απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Υγείας.
Ο αναπληρωτής διοικητής Αρίστος Κασμίρογλου επέδωσε στην Ιερά Κοινότητα το σχετικό έγγραφο, ενώ νωρίτερα η Ιερά Κοινότητα, ανώτατο διοικητικό όργανο της μοναστικής πολιτείας, κατά τη συνεδρίαση της είχε συμπορευθεί με τη σχετική κυβερνητική απόφαση.
Λόγω της αναστολής εισόδου, δεν εκδίδονται από τα αρμόδια γραφεία στην Ουρανούπολη και την Θεσσαλονίκη άδειες εισόδου (διαμονητήρια), αλλά η διακίνηση προϊόντων προς και από τον 'Αθω εξακολουθεί να πραγματοποιείται κανονικά. Κανονικά εξακολουθούν να διεξάγονται στα είκοσι μοναστήρια και τα ακόμα περισσότερα κελιά του Αγίου Όρους, οι λατρευτικές διαδικασίες, χωρίς όμως κοσμικούς πιστούς.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα τελευταία νέα για την κατάσταση της υγείας του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ
Τρεις συλλήψεις από την Αστυνομία στην Αχαΐα
Πότε γιορτάζουν τελικά ο Γιώργος, η Γεωργία και η Γωγώ
Μέχρι πότε πρέπει να βγάλουμε καινούργια
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πρωτοφανείς εικόνες αντίκρυσαν κάτοικοι - Η πιθανή σύνδεση με τις εργασίες της γραμμής 4 στο Μετρό
Το χρονικό της υπόθεσης
Τροποποιήσεις στην κυκλοφορία από την Τροχαία
Ανήμερα της Ημέρας Πένθους και Μνήμης του Ολοκαυτώματος
24ωρη απεργία και συγκέντρωση στην Αθήνα με αιτήματα μονιμοποίησης και αυξήσεων μισθών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.