- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Κορωνοϊός: Σε «καραντίνα» το Άγιο Όρος έως τις 11 Απριλίου
Κλείνουν οι πύλες του για τους προσκυνητές
Κλειστές έως τις 11 Απριλίου παραμένουν οι πύλες του Αγίου Όρους για τους προσκυνητές λόγω του νέου κορωνοϊού
Παρατείνεται μέχρι και τις 11 Απριλίου η αναστολή εισόδου προσκυνητών στο Άγιο Όρος, στo πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον νέο κορωνοϊό. Το Άγιο Όρος έχει κλείσει τις πύλες του ήδη από τις 19 Μαρτίου για τους προσκυνητές, υλοποιώντας σχετική διυπουργική απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Υγείας.
Ο αναπληρωτής διοικητής Αρίστος Κασμίρογλου επέδωσε στην Ιερά Κοινότητα το σχετικό έγγραφο, ενώ νωρίτερα η Ιερά Κοινότητα, ανώτατο διοικητικό όργανο της μοναστικής πολιτείας, κατά τη συνεδρίαση της είχε συμπορευθεί με τη σχετική κυβερνητική απόφαση.
Λόγω της αναστολής εισόδου, δεν εκδίδονται από τα αρμόδια γραφεία στην Ουρανούπολη και την Θεσσαλονίκη άδειες εισόδου (διαμονητήρια), αλλά η διακίνηση προϊόντων προς και από τον 'Αθω εξακολουθεί να πραγματοποιείται κανονικά. Κανονικά εξακολουθούν να διεξάγονται στα είκοσι μοναστήρια και τα ακόμα περισσότερα κελιά του Αγίου Όρους, οι λατρευτικές διαδικασίες, χωρίς όμως κοσμικούς πιστούς.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χείμαρρος πέρασε μέσα από το χωριό
Σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο
Η ηλιοφάνεια στο νησί προκάλεσε την πρωτοβουλία των μαθητών να παρελάσουν
Πού υπάρχουν προβλήματα
Ο καιρός ήταν τελικά σύμμαχος
Το μήνυμά του για την επέτειο του «ΟΧΙ»
Ποιες περιοχές χρειάζονται προσοχή
Σε πρώτο πλάνο η «Ασπίδα του Αχιλλέα»
Από την «Ασπίδα του Αχιλλέα» στη «Σφεντόνα του Δαβίδ»
Το πρόγραμμα της 28ης Οκτωβρίου
Με συννεφιά και λίγη βροχή στις περισσότερες περιοχές του Λεκανοπεδίου
Όλα τα νεότερα για τον καιρό τις επόμενες ώρες
Οι περιοχές σε Red Code
Με στίχους του Οδυσσέα Ελύτη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.