- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Κορωνοϊός: Ανοικτά τα σούπερ μάρκετ σήμερα, Κυριακή - Τι ώρες
Τι προβλέπει η απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη
Ο κορωνοϊός ανοίγει τα σούπερ μάρκετ σήμερα, Κυριακή 22 Μαρτίου - Επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας.
Από τις 09.00 έως και τις 17.00 θα είναι ανοικτά τα σούπερ μάρκετ σήμερα, Κυριακή 22 Μαρτίου 2020 λόγω κορωνοϊού. Παράλληλα, αυξάνεται το όριο των τετραγωνικών μέτρων ανά πελάτη στα σούπερ μάρκετ και γίνεται 15 (από 10), ώστε να μπαίνουν λιγότεροι καταναλωτές και να αποφεύγεται ο συνωστισμός.
Αυτό προβλέπει απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη. Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης στην τηλεόραση του ΜEGA, ανάλογα με την εικόνα που θα έχει η αγορά και τις εξελίξεις με τον κορωνοϊό θα εκτιμηθεί για πόσες ακόμη Κυριακές θα επεκταθεί η σχετική απόφαση για τα σούπερ μάρκετ.
Παράλληλα, επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ, από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο. Συγκεκριμένα, τα σούπερ μάρκετ εν μέσω κορωνοϊού θα κλείνουν στις 22.00. Αυτό σημαίνει ότι το ωράριο λειτουργίας επεκτείνεται κατά μία ώρα τις καθημερινές και κατά δύο το Σάββατο.
Επίσης, σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) με τα κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ νωρίς το πρωί του Σαββάτου 21 Μαρτίου 2020, τα σούπερ μάρκετ θα πωλούν και εφημερίδες.
Διαβάστε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το άνοιγμα των σούπερ μάρκετ την Κυριακή λόγω κορωνοϊού:
Άρθρο δέκατο όγδοο
Ωράριο εμπορικών καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων
1. Εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται άμεσος κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, η έλλειψη του οποίου βεβαιώνεται με απόφαση του Υπουργού Υγείας, και πάντως για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 6 μήνες από την έναρξη ισχύος της παρούσας, με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων δύναται να παρατείνεται το εθνικό πλαίσιο ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων κατά μία ώρα από Δευτέρα έως Παρασκευή και κατά δύο (2) ώρες το Σάββατο.
2. Εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται άμεσος κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, η έλλειψη του οποίου βεβαιώνεται με απόφαση του υπουργού Υγείας, και πάντως για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνει τους έξι μήνες από την έναρξη ισχύος της παρούσας, με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων δύναται να προβλέπεται η υποχρέωση λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων ή κατηγοριών αυτών τις Κυριακές, είτε για όλη την Επικράτεια είτε για μέρος αυτής.
Με όμοια απόφαση καθορίζεται το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων τις Κυριακές. Για το ίδιο χρονικό διάστημα, με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων είναι δυνατόν να υποχρεώνονται τα εμπορικά καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων ή κατηγορίες αυτών να πωλούν εφημερίδες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.