Ελλαδα

Κορωνοϊός και Θεία Κοινωνία: Ο Μόσιαλος προτείνει να σταματήσει

Και καλεί τις ευπαθείς ομάδες να μην πηγαίνουν εκκλησία και να παρακολουθούν τη λειτουργία από την τηλεόραση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός και Θεία Κοινωνία
Κορωνοϊός και Θεία Κοινωνία/© EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Ηλίας Μόσιαλος πρότεινε να σταματήσει η Θεία Κοινωνία λόγω κορωνοϊού και κάλεσε τις ευπαθείς ομάδες να παρακολουθούν τη λειτουργία από το σπίτι.

Πολύς λόγος έχει γίνει για τον κορωνοϊό και τη Θεία Κοινωνία. Η Ιερά Σύνοδος ξεκαθαρίζει ότι ο κορωνοϊός δεν μεταδίδεται με τη Θεία Κοινωνία, την ώρα που η επιστημονική κοινότητα προειδοποιεί ότι μέσω αυτής μπορεί να υπάρξει διασπορά κρουσμάτων. Ο Ηλίας Μόσιαλος τοποθετήθηκε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» για τον κορωνοϊό και τη Θεία Κοινωνία, προτείνοντας το συγκεκριμένο μυστήριο να σταματήσει αυτήν την περίοδο που παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας.

«Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος τοποθετήθηκε, δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει θέμα διακοπής της Θείας Κοινωνίας. Προσωπικά έθεσα πρώτος το ζήτημα στον δημόσιο διάλογο με ήπιο τρόπο, αναμένοντας τη συγκεκριμένη στάση της Εκκλησίας, ενώ δεν υπάρχει επίσημη στάση της Πολιτείας ή άλλου κρατικού οργανισμού. Απευθυνόμουν κυρίως στους βαθύτερα θρησκευόμενους που είναι πολύ πιθανόν να ακούσουν τις απόψεις της Ιεραρχίας» ανέφερε ο πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics. Και πρόσθεσε: «Σε μια χώρα που οι σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας είναι τόσο στενές θα περίμενε κανείς και κυβερνητική τοποθέτηση».

«Η γνώμη μου είναι ότι οι ευπαθείς ομάδες των πιστών, που είναι και η πλειοψηφία όσων πηγαίνουν στην εκκλησία, θα πρέπει να παρακολουθούν τη λειτουργία από την τηλεόραση, ότι η Θεία Κοινωνία θα πρέπει να σταματήσει κατά τη διάρκεια της επιδημίας και -στην ακραία περίπτωση που θα έχουμε φαινόμενα Ιταλίας- η Εκκλησία θα πρέπει να σκεφτεί πιο ασφαλείς τρόπους εκτέλεσης της Θείας Λειτουργίας π.χ. σε εξωτερικούς χώρους όπως έπραξε η Καθολική Εκκλησία» ξεκαθάρισε, καταλήγοντας: «Αν συνεχίσει η Θεία Μετάληψη στις υπόλοιπες χώρες, πώς θα γίνει περιορισμός στην εξάπλωση μιας νόσου που δεν έχει εθνικά σύνορα;».

Οι προτάσεις του Ηλία Μόσιαλου για τον κορωνοϊό και τη Θεία Κοινωνία γίνονται, ενώ εντοπίστηκαν 5 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των φορέων σε 89.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ